Preprosto več za vas
Arančini ali pohan rajž in bela omaka s piščančjimi rolicami

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

za ocvrte krogljice

Rižota Rižota
Jajca Jajca1
Pšenična moka Pšenična moka60 g g
Drobtine Drobtine36 g g
Olje za cvrtje Olje za cvrtje

bela omaka

Korenje Korenje1
Čebula Čebula1
Paprika Paprika1
Brokoli Brokoli
Piščanec Piščanec
Slanina Slanina
Smetana za kuhanje Smetana za kuhanje5 dl dl
Gorčica Gorčica
Skuta Skuta
Gorgonzola Gorgonzola
Sol Sol
Začimbe Začimbe
Nariban sir Nariban sir

Arančini ali pohan rajž in bela omaka s piščančjimi rolicami

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(1)

Priprava

Ostanke rižote oblikujemo v kroglice, jih položimo na pladenj, nato pa za 20 minut postavimo na hladno - pozimi na okensko polico, sicer pa v hladilnik. Ohlajene kroglice nato povaljamo v moko, jajca in drobtine ter jih ocvremo v sončničnem olju.

V kose potolčenega piščančjega mesa ovijemo slanino ter zmes narezane paprike in skute. Te »rolice« nato prepražimo in jih položimo na pladenj, da meso počiva. Medtem v ponvi prepražimo čebulo, korenje, papriko in drugo zelenjavo po izbiri (saj nam vedno v hladilniku še kaj ostane). Zelenjavo zalijemo s smetano za kuhanje, ji dodamo še gorčico in za dodaten okus še gorgonzolo. Riževe kroglice postrežemo s piščančjimi rolicami v smetanovi omaki.

Lahko pa rolice prelijemo z omako in potresemo z naribanim sirom, nato pa jih pečemo na 180 °C, dokler se sir ne raztopi.

ZA DEBELEJŠO SKORJICO Če nam je pri ocvrtih oziroma paniranih jedeh všeč debelejša skorjica, riževe kroglice po prvem nanosu moke in jajc ponovno povaljamo v moki in jajcu, preden jih položimo v drobtine.

V Lidlu Slovenija smo v sodelovanju z Ekošolo v letu 2015 zasnovali projekt Hrana ni za tjavendan. Z njim želimo ozaveščati in izobraževati o zmanjševanju in preprečevanju nastanka odpadne in zavržene hrane ter spodbujati praktično uporabo neporabljenih prehrambnih izdelkov. Preberite več na: https://www.boljsi-svet.si/

Recept so pripravili učenci Osnovne šole Polzela

Fotografija: Barbara Kvas