
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
za ocvrte krogljice
Rižota Rižota | |||
Jajca Jajca | 1 | ||
Pšenična moka Pšenična moka | 60 g g | ||
Drobtine Drobtine | 36 g g | ||
Olje za cvrtje Olje za cvrtje |
bela omaka
Korenje Korenje | 1 | ||
Čebula Čebula | 1 | ||
Paprika Paprika | 1 | ||
Brokoli Brokoli | |||
Piščanec Piščanec | |||
Slanina Slanina | |||
Smetana za kuhanje Smetana za kuhanje | 5 dl dl | ||
Gorčica Gorčica | |||
Skuta Skuta | |||
Gorgonzola Gorgonzola | |||
Sol Sol | |||
Začimbe Začimbe | |||
Nariban sir Nariban sir |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamArančini ali pohan rajž in bela omaka s piščančjimi rolicami
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Ostanke rižote oblikujemo v kroglice, jih položimo na pladenj, nato pa za 20 minut postavimo na hladno - pozimi na okensko polico, sicer pa v hladilnik. Ohlajene kroglice nato povaljamo v moko, jajca in drobtine ter jih ocvremo v sončničnem olju.
V kose potolčenega piščančjega mesa ovijemo slanino ter zmes narezane paprike in skute. Te »rolice« nato prepražimo in jih položimo na pladenj, da meso počiva. Medtem v ponvi prepražimo čebulo, korenje, papriko in drugo zelenjavo po izbiri (saj nam vedno v hladilniku še kaj ostane). Zelenjavo zalijemo s smetano za kuhanje, ji dodamo še gorčico in za dodaten okus še gorgonzolo. Riževe kroglice postrežemo s piščančjimi rolicami v smetanovi omaki.
Lahko pa rolice prelijemo z omako in potresemo z naribanim sirom, nato pa jih pečemo na 180 °C, dokler se sir ne raztopi.
ZA DEBELEJŠO SKORJICO Če nam je pri ocvrtih oziroma paniranih jedeh všeč debelejša skorjica, riževe kroglice po prvem nanosu moke in jajc ponovno povaljamo v moki in jajcu, preden jih položimo v drobtine.
V Lidlu Slovenija smo v sodelovanju z Ekošolo v letu 2015 zasnovali projekt Hrana ni za tjavendan. Z njim želimo ozaveščati in izobraževati o zmanjševanju in preprečevanju nastanka odpadne in zavržene hrane ter spodbujati praktično uporabo neporabljenih prehrambnih izdelkov. Preberite več na: https://www.boljsi-svet.si/
Recept so pripravili učenci Osnovne šole Polzela
Fotografija: Barbara Kvas