Avokadova krema s kokosom in limeto

Sašo Šketa
Sašo Šketa
Avokadova krema s kokosom in limeto
TežavnostLahko
Kuhanje20 min

Priprava

  1. V manjši ponvi popečemo kokosovo moko, da dobi zlato rjavo barvo.

  2. V multipraktiku skupaj zmešamo popečen kokos, zdrobljene piškote, kokosov sladkor, svežo meto in limetino lupinico. Dobiti moramo fine drobtine.

  3. Dodamo čvrst del kokosovega mleka in zopet zmešamo.

  4. Piškotno osnovo enakomerno razporedimo v 4 kozarčke, ki imajo vsaj 120 ml volumna.

  5. Zopet uporabimo multipraktik in vanj nadevamo čvrst del kokosovega mleka, avokado, limetin sok in kokosov sladkor. Zmešamo v gladko kremo. Če nam je krema premalo sladka postopoma dodamo več sladkorja.

  6. Piškotno plast pokrijemo z avokadovo kremo in jo zgladimo. Okrasimo s kokosovo moko in svežimi borovnicami.

  7. Sladico lahko hranimo v hladilniku do naslednjega dne.