Azijska kokosova panakota
Sestavine
6
število porcij
-
- 3 lističi želatine
- 425 ml kokosova voda
- 100 ml mleko
- 120 g sladkor
- 50 ml limetin sok
- 2 pasionka
Priprava
Želatino namočite v hladni vodi. Kokosovo mleko, mleko in 3 žlice sladkorja zavrite in kuhajte približno 5 minut. Želatino ožemite in jo raztopite v vročem kokosovem mleku. Modelčke splaknite s hladno vodo, vanje nalijte mleko in postavite za vsaj 2 uri v hladilnik, da se strdi.
3 žlice sladkorja, limetin sok in 50 ml vode zavrite. Prepolovite pasijonko, postrgajte meso in ga dodajte v sladkorni sirup. Pustite, da se ohladi. Panakoto postrezite s sirupom. Okrasite z meto in limeto.
Hranilne vrednosti
Kcal
260
Proteini (g)
3.2
Ogljikovi hidrati (g)
20.9
Maščobe (g)
17.9