Preprosto več za vas
Bagetka s steakom in burger z avokadovo majonezo

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

burger z avokadovo majonezo

Mleto goveje meso Mleto goveje meso
Bombetka Bombetka
Bela čebula Bela čebula
Avokado Avokado
Majoneza Majoneza
Paradižnik Paradižnik
Koriander Koriander
Limeta Limeta
Česen Česen
Sol Sol
Poper Poper
Čili Čili

bagetka s steakom

Roastbeaf steak Roastbeaf steak
(približno 2,5 cm debeli in težki 350 g)
Bageta Bageta
Rdeča čebula Rdeča čebula
Kisla smetana Kisla smetana
Hren Hren
Sol Sol
Poper Poper
Vodna kreša Vodna kreša

sestavine za marinado

Rdeče vino Rdeče vino
Sojina omaka Sojina omaka
Balzamični kis Balzamični kis
Rjavi sladkor Rjavi sladkor
Česen Česen
Poper Poper
Olivno olje Olivno olje

Bagetka s steakom in burger z avokadovo majonezo

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(4)

Priprava

Bagetka s steakom

Sestavine za marinado v veliki skledi premešamo z metlico, dokler se olje ne homogenizira. Približno 700 ml marinade prelijemo v pekač in dodamo sodo bikarbono.

Čebulo prelijemo s preostankom marinade in pustimo počivati.

Stejke damo v marinado in jih malo obračamo, da marinada razporedi čez stejke. Pustimo jih, da se marinirajo.

Kislo smetano in hren zmešamo v posodi in dodamo timijan, sol in poper.

Pripravimo žar na eni strani za visoko direktno vročino, na drugi pa za srednjo. Stejke vzamemo iz marinade, jih odcedimo in spečemo na visoki temperaturi do željene stopnje. Ko so pečeni morajo počivati 3-5 minut. Medtem ko so stejki na žaru spečemo čebulo. Obročke vzamemo iz marinade in jih pečemo na srednji temperaturi 6-8 minut. Ko je pečena, jo vzamemo iz žara in jo damo nazaj v marinado. Popečemo bombete.

Stejke narežemo na tanke trakce. Spodnjo polovico bagete obložimo s čebulo, trakovi stejka, smetanovim hrenom in vodno krešo. Pokrijemo z zgornjo polovico bagete.

Burger z avokadovo majonezo

Čebulo fino naribamo, ji dodamo pretlačen avokado in majonezo. Dobro premešamo in dodamo še paradižnik, koriander, sol sok limete in česen.

Pripravimo žar. Čili pečemo na visoki direktni vročini z zaprtim pokrovom 8-10 minut med občasnim obračanjem, da se koža črno zapeče in se pojavijo mehurčki. Prestavimo ga v skledo, pokrijemo s plastično folijo in pustimo, da stoji vsaj 10 minut. Previdno mu odstranimo kožo, pecelj in semena. Narežemo ju na 1 cm velike kose.

Mleto govedino, čili ter sol in poper dobro pregnetemo v veliki skledi in iz te mase oblikujemo štiri enakomerne polpetke.

Burger pečemo na visoki direktni vročini do željene stopnje. V zadnji minuti popečemo se bombetke. Bobetko premažemo z avokadovo majonezo in sestavimo burger.