Preprosto več za vas
Bananin kruh z borovnicami

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Zrele banane Zrele banane3
Bela moka Bela moka
(Belbake)
180 g g
Pecilni prašek Pecilni prašek6 g g
Soda bikarbona Soda bikarbona2 g g
Sol Sol ščepec ščepec
Rjavi sladkor Rjavi sladkor
(Belbake)
67 g g
Olje Olje
(Vita D'or)
60 ml ml
Mandlji Mandlji
(Alesto)
18 g g
Borovnice Borovnice
(Belbake)
120 g g
Mandljevi lističi Mandljevi lističi
Sladkor v prahu Sladkor v prahu

Bananin kruh z borovnicami

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(7)

Priprava

  1. Pečico prižgi na 175 °C, premaži pekač in ga obloži s peki papirjem.
  2. V srednji posodi zmešaj moko, pecilni prašek, sodo bikarbono, sol in postavi na stran.
  3. V drugi posodi pretlači banane.
  4. Dodaj rjavi sladkor in olje, dobro premešaj.
  5. Mokre sestavine dodajte suhim, nežno primešaj.
  6. Dodaj še nasekljane mandlje, borovnice in premešaj.
  7. Maso zlij v pekač za kruh in peci okoli 30-40 minut.
  8. Ko je bananin kruh pečen, ga vzemi iz pekača in ohladi.
  9. Pred serviranjem ga posuj s sladkorjem v prahu.