
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Zrele banane Zrele banane | 3 | |
Bela moka
Bela moka (Belbake) | 180 g g | |
Pecilni prašek Pecilni prašek | 6 g g | |
Soda bikarbona Soda bikarbona | 2 g g | |
Sol Sol | ščepec ščepec | |
Rjavi sladkor
Rjavi sladkor (Belbake) | 67 g g | |
Olje
Olje (Vita D'or) | 60 ml ml | |
Mandlji
Mandlji (Alesto) | 18 g g | |
Borovnice Borovnice | 120 g g | |
Mandljevi lističi Mandljevi lističi | ||
Sladkor v prahu Sladkor v prahu |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listBananin kruh z borovnicami
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
- Pečico prižgi na 175 °C, premaži pekač in ga obloži s peki papirjem.
- V srednji posodi zmešaj moko, pecilni prašek, sodo bikarbono, sol in postavi na stran.
- V drugi posodi pretlači banane.
- Dodaj rjavi sladkor in olje, dobro premešaj.
- Mokre sestavine dodajte suhim, nežno primešaj.
- Dodaj še nasekljane mandlje, borovnice in premešaj.
- Maso zlij v pekač za kruh in peci okoli 30-40 minut.
- Ko je bananin kruh pečen, ga vzemi iz pekača in ohladi.
- Pred serviranjem ga posuj s sladkorjem v prahu.