
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine
Tahinijeva krema
Sladka smetana Sladka smetana | 250 ml ml | |
Sladkor v prahu Sladkor v prahu | 60 g g | |
Vanilijev ekstrat Vanilijev ekstrat | 1 žličk žlička | |
Tahini ali sezamova pasta Tahini ali sezamova pasta | 65 g g |
Sezamov drobljenec
Sladkor Sladkor | 80 g g | |
Sezamova semena Sezamova semena | 30 g g |
Čokoladni ganaš
Temna čokolada Temna čokolada | 40 g g | |
Sladka smetana Sladka smetana | 40 g g |
Preostale sestavine
Banane
Banane (narezane) | 4 | |
Sladoled
Sladoled (orehov, Bon Gelati) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listBananina kupa s tahinijem in čokolado
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Priprava tahinijeve kreme:
- V skledo mešalnika vlijemo sladko smetano, dodamo sladkor v prahu in vanilijev ekstrakt. Stepamo do mehkih vrhov.
- K smetani prilijemo dobro premešan tahini in ga vmešamo na roke z metlico.
- Kremo postavimo v hladilnik in pripravimo preostale komponente.
Priprava sezamovega krokant:
- V lonec z debelim dnom stresemo sladkor, ga na zmernem ognju stopimo in karameliziramo.
- Odstavimo z ognja in primešamo sezamova semena.
- Mešanico prestavimo na papir za peko, čez položimo drugo plast papirja za peko in z valjem razvaljamo krokant na 2 mm debeline.
- Ko se karamela strdi, nalomimo krokant na manjše koščke.
Priprava čokoladnega ganaša:
Sladko smetano segrejemo skoraj do vretja in jo prelijemo čez nadrobljeno temno čokolado. Po eni minuti dobro premešamo. Če se čokolada ne stopi popolnoma, jo postavimo v mikrovalovno pečico za par sekund.
Sestavljanje bananine kupe:
Pripravimo 4 kozarce na peclju (180-200 ml volumna). Na sredino položimo kepico orehovega sladoleda, čez položimo na manjše koščke narezano banano, dodamo zvrhano žličko čokoladnega ganaša, pokrijemo s tahinijevo kremo in okrasimo s sezamovim drobljencem. Serviramo takoj.