Preprosto več za vas
Bananina kupa s tahinijem in čokolado

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sašo Šketa
Sašo Šketa
Pridružite se Saši Šketa in se naučite preprostih trikov, kako zablesteti pri ustvarjanju sladic.

Sestavine

Tahinijeva krema

Sladka smetana Sladka smetana250 ml ml
Sladkor v prahu Sladkor v prahu60 g g
Vanilijev ekstrat Vanilijev ekstrat1 žličk žlička
Tahini ali sezamova pasta Tahini ali sezamova pasta65 g g

Sezamov drobljenec

Sladkor Sladkor80 g g
Sezamova semena Sezamova semena30 g g

Čokoladni ganaš

Temna čokolada Temna čokolada40 g g
Sladka smetana Sladka smetana40 g g

Preostale sestavine

Banane Banane
(narezane)
4
Sladoled Sladoled
(orehov, Bon Gelati)

Bananina kupa s tahinijem in čokolado

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

20 min
(2)

Priprava

Priprava tahinijeve kreme:

  1. V skledo mešalnika vlijemo sladko smetano, dodamo sladkor v prahu in vanilijev ekstrakt. Stepamo do mehkih vrhov.
  2. K smetani prilijemo dobro premešan tahini in ga vmešamo na roke z metlico.
  3. Kremo postavimo v hladilnik in pripravimo preostale komponente.

Priprava sezamovega krokant:

  1. V lonec z debelim dnom stresemo sladkor, ga na zmernem ognju stopimo in karameliziramo.
  2. Odstavimo z ognja in primešamo sezamova semena.
  3. Mešanico prestavimo na papir za peko, čez položimo drugo plast papirja za peko in z valjem razvaljamo krokant na 2 mm debeline.
  4. Ko se karamela strdi, nalomimo krokant na manjše koščke.

Priprava čokoladnega ganaša:

Sladko smetano segrejemo skoraj do vretja in jo prelijemo čez nadrobljeno temno čokolado. Po eni minuti dobro premešamo. Če se čokolada ne stopi popolnoma, jo postavimo v mikrovalovno pečico za par sekund.

Sestavljanje bananine kupe:

Pripravimo 4 kozarce na peclju (180-200 ml volumna). Na sredino položimo kepico orehovega sladoleda, čez položimo na manjše koščke narezano banano, dodamo zvrhano žličko čokoladnega ganaša, pokrijemo s tahinijevo kremo in okrasimo s sezamovim drobljencem. Serviramo takoj.