
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Zrele banane Zrele banane | 3 | ||
Limonin sok Limonin sok | 4 ml ml | ||
Jajca Jajca | 3 | ||
Skuta Skuta | 500 g g | ||
Kisla smetana Kisla smetana | 200 g g |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamBananino skutina torta
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Pekač namastimo z maslom in oblečemo v peki papir. Banane in limonin sok pretlačimo s paličnim mešalnikom. Dobimo gladko maso. Dodamo še vse ostale sestavine in vse skupaj še enkrat dobro zmešamo. Nastalo maso nato vlijemo na pekač, obložen s peki papirjem in pečemo nekje uro in pol pri 160°C.
Namig!Že na samem začetku peke torto pokrijemo z alufolijo, da ostane vrhnja plast bela. Zadnjih 20 minut folijo odstranimo.Torto pustiš, da se ohladi kar v pečici (da ne razpoka po nepotrebnem). Okrasimo po lastni domišljiji.
Nasveti:Za sladkosnedne (torta ni preveč sladka) lahko vmešamo še žlico, dve sladkorja v prahu. Kako vemo, da je pečena? Torto potipamo po vrhu. Če je še zelo mehka, jo pustimo še peči. V kolikor je na dotik “trša”, je torta pečena. Peka torte je odvisna tudi od banan (koliko so zrele).