
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Zrele banane Zrele banane | 3 | |
Limonin sok Limonin sok | 4 ml ml | |
Jajca Jajca | 3 | |
Skuta Skuta | 500 g g | |
Kisla smetana Kisla smetana | 200 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listBananino skutina torta
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Pekač namastimo z maslom in oblečemo v peki papir. Banane in limonin sok pretlačimo s paličnim mešalnikom. Dobimo gladko maso. Dodamo še vse ostale sestavine in vse skupaj še enkrat dobro zmešamo. Nastalo maso nato vlijemo na pekač, obložen s peki papirjem in pečemo nekje uro in pol pri 160°C.
Namig!Že na samem začetku peke torto pokrijemo z alufolijo, da ostane vrhnja plast bela. Zadnjih 20 minut folijo odstranimo.Torto pustiš, da se ohladi kar v pečici (da ne razpoka po nepotrebnem). Okrasimo po lastni domišljiji.
Nasveti:Za sladkosnedne (torta ni preveč sladka) lahko vmešamo še žlico, dve sladkorja v prahu. Kako vemo, da je pečena? Torto potipamo po vrhu. Če je še zelo mehka, jo pustimo še peči. V kolikor je na dotik “trša”, je torta pečena. Peka torte je odvisna tudi od banan (koliko so zrele).