Pekač namastimo z maslom in oblečemo v peki papir. Banane in limonin sok pretlačimo s paličnim mešalnikom. Dobimo gladko maso. Dodamo še vse ostale sestavine in vse skupaj še enkrat dobro zmešamo. Nastalo maso nato vlijemo na pekač, obložen s peki papirjem in pečemo nekje uro in pol pri 160°C.Namig!Že na samem začetku peke torto pokrijemo z alufolijo, da ostane vrhnja plast bela. Zadnjih 20 minut folijo odstranimo.Torto pustiš, da se ohladi kar v pečici (da ne razpoka po nepotrebnem). Okrasimo po lastni domišljiji.
Bananino skutina torta
Sestavine
1
število pekačev
-
- 3 zrele banane
- 4 ml limonin sok
- 3 jajca
- 500 g skuta
- 200 g kisla smetana
Priprava
Nasveti:Za sladkosnedne (torta ni preveč sladka) lahko vmešamo še žlico, dve sladkorja v prahu. Kako vemo, da je pečena? Torto potipamo po vrhu. Če je še zelo mehka, jo pustimo še peči. V kolikor je na dotik “trša”, je torta pečena. Peka torte je odvisna tudi od banan (koliko so zrele).