Bresaola s pečeno hruško na žaru, parmezanov čips
Sestavine
-
- 1 paket bresola
- 2 kosov hruška
- 50 g parmezan
- peteršilj
- 125 ml olje za cvrtje
- olivno olje
- limonin sok
- sol
- poper
Priprava
Na grobo naribamo parmezan. Na srednji temperaturi segrejemo ponev (s premazom proti sprijemanju) in po dnu ponve enakomerno razporedimo parmezan v manjših količinah. Sir stopimo in pustimo, da rahlo porumeni, dokler ne postane hrustljav. Pazite, da se ne zasmodi. Parmezanov čips odstranimo iz ponve in jih odcedimo na kuhinjskem papirju. Odstavimo.
Peteršilj temeljito operemo in osušimo. V loncu ali ponvi segrejemo rastlinsko olje. V vroče olje damo peteršilj in ga približno 30 sekund pražimo, da postane hrustljav. Ocvrti peteršilj odcedimo na kuhinjskem papirju. Odstavimo.
Hruške olupimo, prerežemo na pol in odstranimo sredico. Polovice hrušk premažemo z malo olivnega olja in jih na žaru ali v ponvi za žar na srednji temperaturi pečemo na žaru, dokler ne dobijo vidnih sledi žara in postanejo rahlo karamelizirane. Običajno traja približno 3-4 minute na vsaki strani. Hruške morajo biti še vedno rahlo čvrste. Pečene hruške na žaru narežemo na tanke rezine.
Na vsakega od štirih krožnikov položimo 3 rezine bresaole. Na rezine bresaole razporedimo rezine hruške z žara. Jed okrasimo s parmezanovim čipsom in ocvrtim peteršiljem. Vse skupaj pokapamo z ekstra deviškim olivnim oljem in nekaj kapljicami limoninega soka. Po okusu začinimo s soljo in poprom.