Burger

Burger image
Težavnost Lahko
Priprava 0 min
Kuhanje 30 min

Sestavine

2 število porcij
    • 200   g goveje mleto meso
    • 40   g sušeni paradižnik
    •   motovilec
    •   rdeča čebula
    •   dimljen sir
    •   mascarpone
    •   bbq omaka
    •   majoneza
    •   bombetka

Priprava

    Iz mlete govedine oblikujemo burger, ki naj bo malo širši od bombetke, saj meso med peko izgubi nekaj vode in se zato skrči. Solimo šele, ko je meso pečeno.

    Nato zložimo burger: na bombetko namažemo mešanico mascarponeja in majoneze, čez položimo meso, na katerega smo tik pred koncem peke položili rezino dimljenega sira gauda, suhe paradižnike, na kolobarje narezano okisano rdečo čebulo in prekrijemo z motovilcem. Na zgornji del bombetke namažemo BBQ omako in pokrijemo hamburger.