
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Jajca Jajca | 3 | ||
Mleko Mleko | 15 cl cl | ||
Vanilijev sladkor Vanilijev sladkor | 1 | ||
Pšenična moka Pšenična moka | 155 g g | ||
Sladkor Sladkor | 10 g g | ||
Rozine Rozine | |||
Maslo Maslo |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamCarski praženec
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Pest rozin za dobre pol ure namočimo v topli vodi (lahko tudi v rumu). Ločimo rumenjake in beljake. Rumenjakom dodamo mleko, vaniljev sladkor in dobro premešamo. V maso presejemo moko, ponovno premešamo in postavimo na stran. Beljake in sladkor stepemo v trd sneg. Sneg dodamo rumenjakovi masi in nežno premešamo. Dodamo še rozine. Ponev segrejemo, dodamo žličko, dve masla (lahko tudi olje) in vanjo vlijemo maso (pribl. 1,5 cm visoko). Pečemo na srednji temperaturi, da se spodnji del svetlo rjavo zapeče. Z leseno lopatko ali silikonsko lopatko “palačinko” razdelimo na štiri dele in jih obrnemo (masa zgoraj še ne bo pečena). Tako obrnjeno pustimo, da se še malo zapeče, nato jo z leseno lopatko “razrežemo” na koščke, odstavimo ali popečemo do želene barve. Posujemo s sladkorjem v prahu in postrežemo z poljubno marmelado, sladko smetano ali s čim drugim.