ČEVAPČIČI V PIADINI PEČENI NA ŽARU

ČEVAPČIČI V PIADINI PEČENI NA ŽARU image
Težavnost Srednje
Priprava 0 min
Kuhanje 1 h

Sestavine

2 število porcij
    •   čevapčiči
  • Piadino

    • 300   g bela moka
    •   pecilni prašek
    •   lardo
    •   voda ledena
  • Priloga: Coleslaw

    • 0,25   belo zelje
    • 0,25   rdeče zelje
    • 3   korenje
    • 1   rdeča čebula
    • 20   g majoneza
    • 160   g jogurt
    • 10   g gorčica
    •   sol
    •   poper

Priprava

    V posodi zmešajte moko, pecilni prašek, sol. Posujte koščke larda po moki in jih zamešajte v zmes. Dodajte ledeno vodo in pregnetite dokler ne dobi enotne strukture. Testo naj malo počiva preden se ga oblikuje. Nato testo oblikujte v lepinje približno centimeter debele in tako so pripravljene za peko na žaru. V piadino lahko zmešamo tudi kake druge sestavine. Mi smo dodali mlado čebulo.

    Priloga: Coleslaw

    Narežemo zelje, naribamo korenček in dodamo ostale sestavine. Solato dobro premešamo in je pripravljena.