V posodi zmešajte moko, pecilni prašek, sol. Posujte koščke larda po moki in jih zamešajte v zmes. Dodajte ledeno vodo in pregnetite dokler ne dobi enotne strukture. Testo naj malo počiva preden se ga oblikuje. Nato testo oblikujte v lepinje približno centimeter debele in tako so pripravljene za peko na žaru. V piadino lahko zmešamo tudi kake druge sestavine. Mi smo dodali mlado čebulo.
ČEVAPČIČI V PIADINI PEČENI NA ŽARU
Sestavine
2
število porcij
-
- čevapčiči
-
Piadino
- 300 g bela moka
- pecilni prašek
- lardo
- voda ledena
-
Priloga: Coleslaw
- 0,25 belo zelje
- 0,25 rdeče zelje
- 3 korenje
- 1 rdeča čebula
- 20 g majoneza
- 160 g jogurt
- 10 g gorčica
- sol
- poper
Priprava
Priloga: Coleslaw
Narežemo zelje, naribamo korenček in dodamo ostale sestavine. Solato dobro premešamo in je pripravljena.