Preprosto več za vas
Čiken nageci

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Preprosto z Urško
Preprosto z Urško
''V kuhinji delimo ljubezen do kuhanja, peke in zabavo. Uživamo v ustvarjanju receptov, ki so enostavni, sveži, s kruhom pomazani in družini prijazni.''

Sestavine

Piščančji file Piščančji file800 g g
Jajca Jajca5
Pšenična moka Pšenična moka210 g g
Drobtine Drobtine
Sezamova semena Sezamova semena
Olje za cvrtje Olje za cvrtje
Solata Solata
Sol Sol
Poper Poper

Čiken nageci

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(2)

Priprava

Količine pri sestavinah vzemite "za rezervo". Ker za "pohanje" res, ampak res nikoli ne tehtam sestavin. Moko in drobtine damo v svojo skledo. Drobtinam dodamo semena po želji. 1, 2 ali 3 žlice, kolikor jih imamo radi. Jajca raztepemo. Po želji ali če nam primanjkuje jajc, lahko kakšno jajce nadomestimo z mlekom. Običajno mleko dodam na koncu v jajca, ko vidim, da mi za zadnjo rundo paniranja primanjkuje jajc. Jajca solimo, lahko tudi popramo.

Piščanje meso v kockah lahko uporabimo kot tako, lahko jih pa še potolčemo. S slednjim načinom dobimo bolj razcefrane oblike mesa, kar se odlično izkaže, ko so nageci ocvrti, saj je meso na mesteh tanko in posledično zato bolj hrustljavo.

Meso solimo, povaljamo v moki, stresemo odvečno moko, nato potopimo v jajce, odcedimo in nato še povaljamo v mešanici drobtin in semen.

Olje segrejemo in čiken nagece ocvremo. Ker je meso tanko, so nageci 1,2,3 ocvrti. Ocvrte nagece odcedimo na mrežici - tako bodo ostali lepo hrustljavi in ne bodo mastni.

Za omako lahko enostavno zmešamo majonezo z malo kečapa.

Postrežemo jih z veliko skledo solate, ki jo zabelimo po svoje.