Količine pri sestavinah vzemite "za rezervo". Ker za "pohanje" res, ampak res nikoli ne tehtam sestavin. Moko in drobtine damo v svojo skledo. Drobtinam dodamo semena po želji. 1, 2 ali 3 žlice, kolikor jih imamo radi. Jajca raztepemo. Po želji ali če nam primanjkuje jajc, lahko kakšno jajce nadomestimo z mlekom. Običajno mleko dodam na koncu v jajca, ko vidim, da mi za zadnjo rundo paniranja primanjkuje jajc. Jajca solimo, lahko tudi popramo.Piščanje meso v kockah lahko uporabimo kot tako, lahko jih pa še potolčemo. S slednjim načinom dobimo bolj razcefrane oblike mesa, kar se odlično izkaže, ko so nageci ocvrti, saj je meso na mesteh tanko in posledično zato bolj hrustljavo.Meso solimo, povaljamo v moki, stresemo odvečno moko, nato potopimo v jajce, odcedimo in nato še povaljamo v mešanici drobtin in semen.Olje segrejemo in čiken nagece ocvremo. Ker je meso tanko, so nageci 1,2,3 ocvrti. Ocvrte nagece odcedimo na mrežici - tako bodo ostali lepo hrustljavi in ne bodo mastni.Za omako lahko enostavno zmešamo majonezo z malo kečapa.Postrežemo jih z veliko skledo solate, ki jo zabelimo po svoje.
Čiken nageci
Sestavine
4
število porcij
-
- 800 g piščančji file
- 5 jajca
- 210 g pšenična moka
- drobtine
- sezamova semena
- olje za cvrtje
- solata
- sol
- poper