
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine
Piščančji file Piščančji file | 800 g g | ||
Jajca Jajca | 5 | ||
Pšenična moka Pšenična moka | 210 g g | ||
Drobtine Drobtine | |||
Sezamova semena Sezamova semena | |||
Olje za cvrtje Olje za cvrtje | |||
Solata Solata | |||
Sol Sol | |||
Poper Poper |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamČiken nageci
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Količine pri sestavinah vzemite "za rezervo". Ker za "pohanje" res, ampak res nikoli ne tehtam sestavin. Moko in drobtine damo v svojo skledo. Drobtinam dodamo semena po želji. 1, 2 ali 3 žlice, kolikor jih imamo radi. Jajca raztepemo. Po želji ali če nam primanjkuje jajc, lahko kakšno jajce nadomestimo z mlekom. Običajno mleko dodam na koncu v jajca, ko vidim, da mi za zadnjo rundo paniranja primanjkuje jajc. Jajca solimo, lahko tudi popramo.
Piščanje meso v kockah lahko uporabimo kot tako, lahko jih pa še potolčemo. S slednjim načinom dobimo bolj razcefrane oblike mesa, kar se odlično izkaže, ko so nageci ocvrti, saj je meso na mesteh tanko in posledično zato bolj hrustljavo.
Meso solimo, povaljamo v moki, stresemo odvečno moko, nato potopimo v jajce, odcedimo in nato še povaljamo v mešanici drobtin in semen.
Olje segrejemo in čiken nagece ocvremo. Ker je meso tanko, so nageci 1,2,3 ocvrti. Ocvrte nagece odcedimo na mrežici - tako bodo ostali lepo hrustljavi in ne bodo mastni.
Za omako lahko enostavno zmešamo majonezo z malo kečapa.
Postrežemo jih z veliko skledo solate, ki jo zabelimo po svoje.