Cimetova strjenka

Cimetova strjenka image
Težavnost Lahko
Priprava 0 min
Kuhanje 30 min

Sestavine

4 število porcij
    • 300   ml mandljev napitek
    • 150   ml sladka smetana
    • 25   ml dateljnov sirup
    • 2   jajčni rumenjak
    • 0,5   vanilijev strok
    • 5   g cimet
    • 3   lističi želatine
  • Posip

    •   sladka smetana
    •   kakav v prahu

Priprava

    Lističe želatine namoči v mrzlo vodo (upoštevaj navodila proizvajalca), nato vodo odlij. V kozici segrej 1 dl mandljevega napitka, dodaj želatino (pazi, da želatina pri segrevanju ne zavre) in vse skupaj dobro premešaj, da se želatina raztopi. V drugi kozici segrej preostali mandljev napitek, mu dodaj sladko smetano, dateljnov sirup, rumenjaka, semena stroka vanilije in cimet ter mešaj do brbotanja tekočine. Mešanico odstavi s plošče in vanjo vmešaj še mešanico mandljevega napitka in želatine ter pri srednji temperaturi vse skupaj mešaj še približno 2 minuti. Pusti, da se zmes malo ohladi, nato jo vlij v kozarce in za nekaj ur (čez noč) postavi v hladilnik. Preden sladico postrežeš, ji dodaj še sladko smetano in posuj s kakavom v prahu.