Lističe želatine namoči v mrzlo vodo (upoštevaj navodila proizvajalca), nato vodo odlij. V kozici segrej 1 dl mandljevega napitka, dodaj želatino (pazi, da želatina pri segrevanju ne zavre) in vse skupaj dobro premešaj, da se želatina raztopi. V drugi kozici segrej preostali mandljev napitek, mu dodaj sladko smetano, dateljnov sirup, rumenjaka, semena stroka vanilije in cimet ter mešaj do brbotanja tekočine. Mešanico odstavi s plošče in vanjo vmešaj še mešanico mandljevega napitka in želatine ter pri srednji temperaturi vse skupaj mešaj še približno 2 minuti. Pusti, da se zmes malo ohladi, nato jo vlij v kozarce in za nekaj ur (čez noč) postavi v hladilnik. Preden sladico postrežeš, ji dodaj še sladko smetano in posuj s kakavom v prahu.
Cimetova strjenka
Sestavine
4
število porcij
-
- 300 ml mandljev napitek
- 150 ml sladka smetana
- 25 ml dateljnov sirup
- 2 jajčni rumenjak
- 0,5 vanilijev strok
- 5 g cimet
- 3 lističi želatine
-
Posip
- sladka smetana
- kakav v prahu