
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Višnjev kompot Višnjev kompot | 300 g g | ||
Sladkor Sladkor | 60 g g | ||
Rum Rum | 12 ml ml | ||
Pšenična moka Pšenična moka | 10 g g | ||
Voda Voda | 12 ml ml | ||
Mlečna čokolada Mlečna čokolada | 140 g g | ||
Mascarpone Mascarpone | 500 g g | ||
Sladka smetana Sladka smetana | 1 dl dl |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamČoko kozarčki z višnjami
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
V kozici zmešamo višnje, tekočino od kompota, sladkor in rum. Zavremo. V malem kozarčku pa zmešamo moko in vodo. To dodamo k višnjevi masi, da jo zgostimo. Kuhamo še minuto in odstavimo. Pustimo, da se popolnoma ohladi. Čokolado stopimo nad paro in pustimo, da se malce ohladi. V posodi zmešamo kremo mascarpone, rum in sladko smetano ter dodamo še toplo čokolado. Dobro premešamo in maso nadevamo v kozarčke. Po vrhu dodamo malce višnjevega nadeva in posujemo z naribano čokolado. Sladico hranimo v hladilniku.
Nasvet: Preden postrežemo, naj kozarčki stojijo na sobni temperaturi 10 do 15 minut. V čokoladno zmes lahko po želji dodamo tudi sladkor.