Čokoladna pita s slano karamelo

Gašper Plankar
Gašper Plankar
Čokoladna pita s slano karamelo image
Težavnost Lahko
Priprava 0 min
Kuhanje 1 h

Sestavine

1 število pekačev
  • karamela

    • 350   g datlji
    • 250   ml voda
    • 200   g sol
  • dno

    • 100   g kokos
    • 50   g mleti mandlji
    • 200   g jedilna čokolada
  • vrh

    • 300   g jedilna čokolada
    • 100   g agavin sirup
    • 150   ml kokosov napitek

Priprava

    Za pripravo karamele stresi v večji lonec datlje in hladno vodo. Zavri in kuhaj toliko časa, dokler se datlji ne zmehčajo. Zmes stresi v multipraktik ali blender, zmešaj do gladkega. Dodaj sol in premešaj. Za dno pite stresi v multipraktik nastrgan kokos, mandlje in stopljeno čokolado. Zmešaj.

    Pekač za torto/pito (20 cm) obloži z maso za dno, jo potisni proti dnu in ob straneh. Postavi v hladilnik. Za vrh torte v srednjem loncu segrej, do vrelišča, agavin sirup in kokosov napitek. Dodaj čokolado in dobro premešaj. Iz hladilnika vzemi dno za pito. Dodaj karamelo, razmaži in nato dodaj še mešanico čokolade, agavinega sirupa in kokosovega napitka. Pito postavi nazaj v hladilnik za vsaj 1 uro. Ko se je pita popolnoma ohladila in utrdila, jo posuj s soljo in postrezi.