Preprosto več za vas
Čokoladna pita s slano karamelo

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Vegansko Gurmansko z Gašperjem
Vegansko Gurmansko z Gašperjem
Stopite v nove dimenzije okusov in razvajajte svoje brbončice z veganskimi recepti. Gašper bo v rubriki Vegansko gurmansko za vas pripravil vsako soboto okusne veganske jedi, enkrat na mesec pa tudi brezglutensko. Dober tek!

Sestavine

karamela

Datlji Datlji350 g g
Voda Voda250 ml ml
Sol Sol200 g g

dno

Kokos Kokos100 g g
Mleti mandlji Mleti mandlji50 g g
Jedilna čokolada Jedilna čokolada200 g g

vrh

Jedilna čokolada Jedilna čokolada300 g g
Agavin sirup Agavin sirup100 g g
Kokosov napitek Kokosov napitek150 ml ml

Čokoladna pita s slano karamelo

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(2)

Priprava

Za pripravo karamele stresi v večji lonec datlje in hladno vodo. Zavri in kuhaj toliko časa, dokler se datlji ne zmehčajo. Zmes stresi v multipraktik ali blender, zmešaj do gladkega. Dodaj sol in premešaj. Za dno pite stresi v multipraktik nastrgan kokos, mandlje in stopljeno čokolado. Zmešaj.

Pekač za torto/pito (20 cm) obloži z maso za dno, jo potisni proti dnu in ob straneh. Postavi v hladilnik. Za vrh torte v srednjem loncu segrej, do vrelišča, agavin sirup in kokosov napitek. Dodaj čokolado in dobro premešaj. Iz hladilnika vzemi dno za pito. Dodaj karamelo, razmaži in nato dodaj še mešanico čokolade, agavinega sirupa in kokosovega napitka. Pito postavi nazaj v hladilnik za vsaj 1 uro. Ko se je pita popolnoma ohladila in utrdila, jo posuj s soljo in postrezi.