
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine
karamela
Datlji Datlji | 350 g g | |
Voda Voda | 250 ml ml | |
Sol Sol | 200 g g |
dno
Kokos Kokos | 100 g g | |
Mleti mandlji Mleti mandlji | 50 g g | |
Jedilna čokolada Jedilna čokolada | 200 g g |
vrh
Jedilna čokolada Jedilna čokolada | 300 g g | |
Agavin sirup Agavin sirup | 100 g g | |
Kokosov napitek Kokosov napitek | 150 ml ml |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listČokoladna pita s slano karamelo
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Za pripravo karamele stresi v večji lonec datlje in hladno vodo. Zavri in kuhaj toliko časa, dokler se datlji ne zmehčajo. Zmes stresi v multipraktik ali blender, zmešaj do gladkega. Dodaj sol in premešaj. Za dno pite stresi v multipraktik nastrgan kokos, mandlje in stopljeno čokolado. Zmešaj.
Pekač za torto/pito (20 cm) obloži z maso za dno, jo potisni proti dnu in ob straneh. Postavi v hladilnik. Za vrh torte v srednjem loncu segrej, do vrelišča, agavin sirup in kokosov napitek. Dodaj čokolado in dobro premešaj. Iz hladilnika vzemi dno za pito. Dodaj karamelo, razmaži in nato dodaj še mešanico čokolade, agavinega sirupa in kokosovega napitka. Pito postavi nazaj v hladilnik za vsaj 1 uro. Ko se je pita popolnoma ohladila in utrdila, jo posuj s soljo in postrezi.