Nastavek za stepanje vstavite v mešalno posodo. Ločimo jajca in rumenjake damo na stran. Beljake, sladkor in ščepec soli damo v mešalno posodo in jih z vstavljenim merilnim lončkom stepamo 4 minute in 30 sekund (nastavitev hitrosti 4), dokler ne postanejo čvrsti.
Čokoladni mousse
Sestavine
-
- 4 g jajca
- 50 g sladkor
- 1 ščepec sol
- 250 ml smetana
- 200 g jedilna čokolada
Priprava
Stepene beljake predevamo in ohladimo. Odstranimo nastavek za stepanje in speremo mešalno posodo. Nastavek za stepanje vstavimo nazaj v mešalno posodo. Hladno smetano damo v mešalno posodo in jo, brez vstavljenega merilnega lončka, stepamo 1 minuto in 30 sekund/nastavitev hitrosti 4, dokler ne dobimo čvrste mase. Smetano predevamo, ohladimo, odstranimo nastavek za stepanje ter očistimo in osušimo mešalno posodo.
Jedilno čokolado, narezano na koščke, damo v mešalno posodo in z vstavljenim merilnim lončkom sekljamo 15 sekund s hitrostjo 8. Z lopatico potisnemo čokolado po notranji steni mešalne posode in jo z vstavljenim merilnim lončkom topimo 2 minuti in 30 sekund/nastavitev hitrosti 1/50 °C. Če se čokolada še ni popolnoma stopila, jo z merilnim lončkom topimo še 1 minuto in 30 sekund pri nastavitvi hitrosti 1/50 °C.
Jajčni rumenjak damo na stran in z vstavljenim merilnim lončkom mešamo 20 sekund s hitrostjo 1.Namestite nastavek za stepanje, dodamo smetano in stepene beljake ter z vstavljenim merilnim lončkom mešamo 45 sekund/nastavitev hitrosti 3. Enkrat temeljito premešamo z lopatico (da čokolada, ki se je morda prilepila na dno posode, odstopi) in z vstavljenim merilnim lončkom ponovno mešamo 10 sekund/nastavitev hitrosti 3.