
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Pšenična moka Pšenična moka | 50 g g | ||
Makova semena Makova semena | 85 g g | ||
Jajca Jajca | 3 | ||
Sladkor Sladkor | 90 g g | ||
Olje Olje | 72 ml ml | ||
Voda Voda | 1 dl dl | ||
Mlečna čokolada Mlečna čokolada | 100 g g | ||
Sladka smetana Sladka smetana | 5 cl cl | ||
Marmelada Marmelada |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamČokoladno makova tortica
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Pekač (premera 20 cm) po dnu obložimo s peki papirjem, po “stenah” pa premažemo z malce olja. Pečico ogrejemo na 175 C. Skupaj zmešamo moko in mak. Ločimo rumenjake od beljakov. Iz beljakov in polovice sladkorja stepemo trd sneg. Rumenjake, drugo polovico sladkorja in olje penasto stepemo. V rumenjakovo zmes dodajamo moko z makom in beljakov sneg. Zaključimo s snegom in zmes narahlo zmešamo. Vsujemo jo v pekač in poravnamo. Pečemo približno 25 minut. Pečeno ohladimo, vzamemo iz pekača in obrnemo tako, da je dno sedaj na vrhu. Po vrhu prelijemo z vročo vodo v kateri smo raztopili žlico sladkorja in nato premažemo z marmelado. Nad paro v sladko smetano nadrobimo čokolado. Stopimo in prelijemo čez biskvitno tortico. Ohladimo.
Nasvet: Vodo lahko nadomestimo tudi z mlekom.