Preprosto več za vas
Čokoladno makova tortica

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Pšenična moka Pšenična moka50 g g
Makova semena Makova semena85 g g
Jajca Jajca3
Sladkor Sladkor90 g g
Olje Olje72 ml ml
Voda Voda1 dl dl
Mlečna čokolada Mlečna čokolada100 g g
Sladka smetana Sladka smetana5 cl cl
Marmelada Marmelada

Čokoladno makova tortica

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(2)

Priprava

Pekač (premera 20 cm) po dnu obložimo s peki papirjem, po “stenah” pa premažemo z malce olja. Pečico ogrejemo na 175 C. Skupaj zmešamo moko in mak. Ločimo rumenjake od beljakov. Iz beljakov in polovice sladkorja stepemo trd sneg. Rumenjake, drugo polovico sladkorja in olje penasto stepemo. V rumenjakovo zmes dodajamo moko z makom in beljakov sneg. Zaključimo s snegom in zmes narahlo zmešamo. Vsujemo jo v pekač in poravnamo. Pečemo približno 25 minut. Pečeno ohladimo, vzamemo iz pekača in obrnemo tako, da je dno sedaj na vrhu. Po vrhu prelijemo z vročo vodo v kateri smo raztopili žlico sladkorja in nato premažemo z marmelado. Nad paro v sladko smetano nadrobimo čokolado. Stopimo in prelijemo čez biskvitno tortico. Ohladimo.

Nasvet: Vodo lahko nadomestimo tudi z mlekom.