Čokoladno makova tortica

Čokoladno makova tortica image
Težavnost Srednje
Priprava 0 min
Kuhanje 1 h

Sestavine

1 število pekačev
    • 50   g pšenična moka
    • 85   g makova semena
    • 3   jajca
    • 90   g sladkor
    • 72   ml olje
    • 1   dl voda
    • 100   g mlečna čokolada
    • 5   cl sladka smetana
    •   marmelada

Priprava

    Pekač (premera 20 cm) po dnu obložimo s peki papirjem, po “stenah” pa premažemo z malce olja. Pečico ogrejemo na 175 C. Skupaj zmešamo moko in mak. Ločimo rumenjake od beljakov. Iz beljakov in polovice sladkorja stepemo trd sneg. Rumenjake, drugo polovico sladkorja in olje penasto stepemo. V rumenjakovo zmes dodajamo moko z makom in beljakov sneg. Zaključimo s snegom in zmes narahlo zmešamo. Vsujemo jo v pekač in poravnamo. Pečemo približno 25 minut. Pečeno ohladimo, vzamemo iz pekača in obrnemo tako, da je dno sedaj na vrhu. Po vrhu prelijemo z vročo vodo v kateri smo raztopili žlico sladkorja in nato premažemo z marmelado. Nad paro v sladko smetano nadrobimo čokolado. Stopimo in prelijemo čez biskvitno tortico. Ohladimo.

    Nasvet: Vodo lahko nadomestimo tudi z mlekom.