Preprosto več za vas
Cold brew ledena kava

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sašo Šketa
Sašo Šketa
Pridružite se Saši Šketa in se naučite preprostih trikov, kako zablesteti pri ustvarjanju sladic.

Sestavine

Cold brew koncentrat

Kava Kava
(pražena, v zrnju)
200 g g
Voda Voda1 l l

Ostale sestavine

Sladoled Sladoled
(kepice)
4 žlice žlica
Javorjev sirup Javorjev sirup2 žlice žlica
Vanilijev ekstrat Vanilijev ekstrat2 žličk žlička
Mleko Mleko200 ml ml
Smetana za stepanje Smetana za stepanje150 ml ml
Ledene kocke Ledene kocke
Temna čokolada Temna čokolada

Cold brew ledena kava

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

15 min
(13)

Priprava

Najprej pripravimo cold brew kavni koncentrat. Tega pred uporabo razredčimo po okusu. Jaz se za eno porcijo držim razmerja 0,5 dl koncentrata in 1 dl vode ali mleka.Kavna zrna zmeljemo do teksture, podobne zdrobu ali polenti. Uporabimo lahko kavni mlinček ali multipraktik.V večjo posodo dodamo mleta kavna zrna in liter vode. Premešamo, pokrijemo in pustimo stati 12 do 24 ur. Odvisno kako močan koncentrat želimo.Cold brew koncentrat precedimo skozi kavni filter ali gazo in hranimo v hladilniku do enega tedna.Smetano rahlo stepemo, toliko, da se malo zgosti in je še tekoča.V ohlajene kozarce dodamo ledene kocke, čez prelijemo javorjev sirup in vanilijev ekstrakt.V vsak kozarec dodamo 0,5 dl cold brew koncentrata in 1 dl mleka. Čez dodamo po dve kepici sladoleda in prelijemo s smetano.Ledeno kavo okrasimo še z ribano temno čokolado in javorjevim sirupom.Kavo lahko dodatno sladkamo po okusu.