Preprosto več za vas
Cvetačni riž z mešano zelenjavo, ingverjem in mlado čebulo

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Cvetača Cvetača1
Česen Česen2 stroki strok
Ingver Ingver
Mlada čebula Mlada čebula2
Mešana zamrznjena zelenjava Mešana zamrznjena zelenjava225 g g
Sol Sol
Poper Poper
Sezamovo olje Sezamovo olje

Cvetačni riž z mešano zelenjavo, ingverjem in mlado čebulo

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

30 min
(6)

Priprava

Zelenjavo 6 minut kuhaj v vreli soljeni vodi. Medtem cvetačo nareži na cvetke in jih v multipraktiku zmešaj v rižu podobna zrnca. V večji ponvi segrej 2 žlici olja in na segretem minuto praži sesekljani beli del mladih čebulic. Takoj ko se zmehčajo, a ne obarvajo, dodaj sesekljan česen in nariban ingver, premešaj ter kuhaj minuto, da zadiši. Potem dodaj naribano cvetačo, premešaj ter praži približno 4 minute, da se cvetačna zrnca zmehčajo. K cvetači umešaj kuhano in odcejeno zelenjavo, vse posoli in popopraj, prelij še z eno žlico olja, premešaj ter praži še 2 minuti. Na koncu v zelenjavo umešaj polovico sesekljanih zelenih delov mladih čebulic. Zelenjavo s cvetačo poskusi in dosoli, če je potrebno. Cvetačo odstrani z ognja, okrasi še s preostalo mlado čebulo, malo popopraj in serviraj ter takoj postrezi.

Nasvet: Jed je najboljša sveža, saj se kasneje (in šele kasneje!) razvije okus po cvetači - prej okusa po cvetači ni. Namesto zadnje žlice olja lahko v cvetačo umešaš 1 žlico sojine omake. Čeprav je najboljše sezamovo olje, lahko uporabiš tudi orehovo, rastlinsko ali oljčno olje. V cvetačni riž lahko umešaš po okusu tudi (razžvrkljano) jajce ali dva. Namesto mešanice zelenjave, ki smo jo uporabili mi, pa lahko uporabiš koruzo, papriko, korenje, brokoli, fižol, šparglje, …