
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Telečja pleča Telečja pleča | 400 g g | |
Goveji vrat Goveji vrat | 400 g g | |
Ovčja pleča Ovčja pleča | 200 g g | |
Zaseka Zaseka | 100 g g | |
Sol Sol | 17 g g | |
Poper Poper | 1,7 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listDomači čevapčiči
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Vso izbrano meso najprej narežemo na enake kose in solimo. Soljeno meso pustimo stati v hladilniku 24 ur.
Naslednji dan kose mesa zmeljemo in začinimo s poprom. Dodamo mu zaseko in celotno zmes gnetemo najmanj 20 minut. Nato maso zopet pustimo stati v hladilniku 24 ur.
Iz mase ustvarimo poljubno velike čevapčiče, ki jih spečemo na rahlo pridušenem ognju. Za popolno pojedino, zraven postrežemo še čebulo, jogurt in lepinjo.
Skrivnost žar legend: česna v maso ne dajemo, saj kot pravi mojstri najboljših čevapčičev, ničesar ne skrivamo!
Ker priprava lastne mase zahteva kar tri dni in včasih žar pojedina ne more tako dolgo čakati, lahko odlične že pripravljene čevapčiče najdete tudi v Lidlovi žar ponudbi.