Preprosto več za vas
Domači čevapčiči

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Telečja pleča Telečja pleča400 g g
Goveji vrat Goveji vrat400 g g
Ovčja pleča Ovčja pleča200 g g
Zaseka Zaseka100 g g
Sol Sol17 g g
Poper Poper1,7 g g

Domači čevapčiči

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(4)

Priprava

Vso izbrano meso najprej narežemo na enake kose in solimo. Soljeno meso pustimo stati v hladilniku 24 ur.

Naslednji dan kose mesa zmeljemo in začinimo s poprom. Dodamo mu zaseko in celotno zmes gnetemo najmanj 20 minut. Nato maso zopet pustimo stati v hladilniku 24 ur.

Iz mase ustvarimo poljubno velike čevapčiče, ki jih spečemo na rahlo pridušenem ognju. Za popolno pojedino, zraven postrežemo še čebulo, jogurt in lepinjo.

Skrivnost žar legend: česna v maso ne dajemo, saj kot pravi mojstri najboljših čevapčičev, ničesar ne skrivamo!

Ker priprava lastne mase zahteva kar tri dni in včasih žar pojedina ne more tako dolgo čakati, lahko odlične že pripravljene čevapčiče najdete tudi v Lidlovi žar ponudbi.