
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
svinjski zrezki
Svinjiski zrezek Svinjiski zrezek | 1000 g g | |
Balzamični kis Balzamični kis | 3 cl cl | |
Belo vino Belo vino | 4 dl dl | |
Worčestrska omaka Worčestrska omaka | 2 dl dl | |
Česen Česen | stroki strok | |
Čebula Čebula | 1 | |
Korenje Korenje | 1 | |
Zelena Zelena | 1 | |
Lovorov list Lovorov list | 1 | |
Kumina Kumina | 10 g g | |
Margarina Margarina | 50 g g | |
Sol Sol |
ragu iz rozin sultanine
Čebula Čebula | 1 | |
Margarina Margarina | 50 g g | |
Rozine sultana Rozine sultana | 225 g g | |
Balzamični kis Balzamični kis | 8 cl cl | |
Česen Česen | stroki strok | |
Voda Voda | 5 cl cl | |
Worčestrska omaka Worčestrska omaka | 2 dl dl |
mladi por
Por Por | 12 | |
Belo vino Belo vino | 5 cl cl | |
Vinski kis Vinski kis | 1 dl dl | |
Sladkor Sladkor | 5 g g |
omaka iz kumine
Čebula Čebula | 1 | |
Korenje Korenje | 1 | |
Zelena Zelena | 1 | |
Vinski kis Vinski kis | 50 ml ml | |
Rdeče vino Rdeče vino | 2 dl dl | |
Kumina Kumina | 10 g g | |
Jušna osnova Jušna osnova | 5 dl dl | |
Margarina Margarina | 50 g g | |
Sol Sol |
kruhovi cmoki
Kruhovi cmoki Kruhovi cmoki | 400 g g |
za serviranje
Sir ementalec Sir ementalec | 12 | |
Solata Solata |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listDušeni svinjski zrezki v raguju iz rozin z kruhovimi cmoki in omako iz kumine
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Svinjski zrezki
Čebulo olupimo, očistimo in drobno sesekljamo. Česen olupimo, mu odstranimo kalček in ga stremo. Stebelno zeleno in korenje operemo, osušimo in drobno sesekljamo.
V ponvi segrejemo margarino in na srednji temperaturi dušimo zelenjavo, da se zmehča.
Prilijemo beli balzamični kis, belo vino in worcestrsko omako. Zavremo in počasi kuhamo 30 minut.
Dodamo lovorov list, semena kumine in ščepec soli ter kuhamo še 10 minut. Tako zreducirano omako precedimo skozi sito in pustimo, da se ohladi.
Svinjske zrezke damo v vrečko za vakuumiranje, prilijemo ohlajeno omako. Vrečko zapremo in
meso mariniramo v hladilniku 24 ur.
Po 24 urah vrečko za 6 ur postavimo v vodno kopel, segreto na 80 ˚C.
Po 6 urah vzamemo svinjske zrezke iz vrečke in jih skupaj z omako segrejemo, da omaka zavre. Kuhamo še 3 do 4 minute.
Ragu iz rozin sultanine
Česen olupimo, odstranimo kalček in stremo.
Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. V ponvi na margarini podušimo, da se zmehča, a ne obarva. Dodamo rozine, beli balzamični kis, worcestrsko omako in prilijemo vodo.
Zavremo in počasi kuhamo 30 minut. Odstavimo.
V posodi zavremo belo vino, vinski kis in sladkor, odstavimo in ohladimo.
Por očistimo; spodnji korenasti in zgornji temno zeleni del odstranimo. Stresemo v krop in po 2 minutah odcedimo. Vinsko omako ponovno zavremo in prelijemo čez porova stebla. Ohladimo.
Omaka iz kumine
Čebulo olupimo, očistimo in drobno sesekljamo. Stebelno zeleno in korenje operemo, osušimo in drobno sesekljamo.
V ponvi segrejemo margarino in na maščobi popražimo drobno sesekljano zelenjavo. Prilijemo rdeč vinski kis in kuhamo, da skoraj povsem izhlapi. Prilijemo rdeče vino in ponovno zreduciramo skoraj do suhega. Prilijemo jušno osnovo in dodamo semena kumine. Kuhamo, da dobimo približno 200 ml tekočine, nato pa precedimo skozi gosto sito.
Začinimo s soljo in shranimo do serviranja.
Kruhovi cmoki
Kruhove cmoke vzamemo iz embalaže in jih skuhamo v kropu. Ko priplavajo na površje, jih kuhamo še 3 minute, nato pa s penovko poberemo in takoj serviramo.
Serviranje
Na večji plitev segret krožnik damo 2 kruhova cmoka. Pokrijemo s tanko rezino ementalca. Dodamo žlico raguja iz rozin in 3 svinjske zrezke - po enega na kruhov cmok in enega na ragu. Zaključimo s porovimi stebli in pokapamo z omako iz kumine. Okrasimo z mladimi lističi solate. Serviramo takoj.