Preprosto več za vas
Dušeni svinjski zrezki v raguju iz rozin z kruhovimi cmoki in omako iz kumine

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

svinjski zrezki

Svinjiski zrezek Svinjiski zrezek1000 g g
Balzamični kis Balzamični kis3 cl cl
Belo vino Belo vino4 dl dl
Worčestrska omaka Worčestrska omaka2 dl dl
Česen Česen stroki strok
Čebula Čebula1
Korenje Korenje1
Zelena Zelena1
Lovorov list Lovorov list1
Kumina Kumina10 g g
Margarina Margarina50 g g
Sol Sol

ragu iz rozin sultanine

Čebula Čebula1
Margarina Margarina50 g g
Rozine sultana Rozine sultana225 g g
Balzamični kis Balzamični kis8 cl cl
Česen Česen stroki strok
Voda Voda5 cl cl
Worčestrska omaka Worčestrska omaka2 dl dl

mladi por

Por Por12
Belo vino Belo vino5 cl cl
Vinski kis Vinski kis1 dl dl
Sladkor Sladkor5 g g

omaka iz kumine

Čebula Čebula1
Korenje Korenje1
Zelena Zelena1
Vinski kis Vinski kis50 ml ml
Rdeče vino Rdeče vino2 dl dl
Kumina Kumina10 g g
Jušna osnova Jušna osnova5 dl dl
Margarina Margarina50 g g
Sol Sol

kruhovi cmoki

Kruhovi cmoki Kruhovi cmoki400 g g

za serviranje

Sir ementalec Sir ementalec12
Solata Solata

Dušeni svinjski zrezki v raguju iz rozin z kruhovimi cmoki in omako iz kumine

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

1:30 h
(3)

Priprava

Svinjski zrezki

Čebulo olupimo, očistimo in drobno sesekljamo. Česen olupimo, mu odstranimo kalček in ga stremo. Stebelno zeleno in korenje operemo, osušimo in drobno sesekljamo.

V ponvi segrejemo margarino in na srednji temperaturi dušimo zelenjavo, da se zmehča.

Prilijemo beli balzamični kis, belo vino in worcestrsko omako. Zavremo in počasi kuhamo 30 minut.

Dodamo lovorov list, semena kumine in ščepec soli ter kuhamo še 10 minut. Tako zreducirano omako precedimo skozi sito in pustimo, da se ohladi.

Svinjske zrezke damo v vrečko za vakuumiranje, prilijemo ohlajeno omako. Vrečko zapremo in
meso mariniramo v hladilniku 24 ur.

Po 24 urah vrečko za 6 ur postavimo v vodno kopel, segreto na 80 ˚C.

Po 6 urah vzamemo svinjske zrezke iz vrečke in jih skupaj z omako segrejemo, da omaka zavre. Kuhamo še 3 do 4 minute.

Ragu iz rozin sultanine

Česen olupimo, odstranimo kalček in stremo.
Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. V ponvi na margarini podušimo, da se zmehča, a ne obarva. Dodamo rozine, beli balzamični kis, worcestrsko omako in prilijemo vodo.

Zavremo in počasi kuhamo 30 minut. Odstavimo.

V posodi zavremo belo vino, vinski kis in sladkor, odstavimo in ohladimo.
Por očistimo; spodnji korenasti in zgornji temno zeleni del odstranimo. Stresemo v krop in po 2 minutah odcedimo. Vinsko omako ponovno zavremo in prelijemo čez porova stebla. Ohladimo.

Omaka iz kumine

Čebulo olupimo, očistimo in drobno sesekljamo. Stebelno zeleno in korenje operemo, osušimo in drobno sesekljamo.

V ponvi segrejemo margarino in na maščobi popražimo drobno sesekljano zelenjavo. Prilijemo rdeč vinski kis in kuhamo, da skoraj povsem izhlapi. Prilijemo rdeče vino in ponovno zreduciramo skoraj do suhega. Prilijemo jušno osnovo in dodamo semena kumine. Kuhamo, da dobimo približno 200 ml tekočine, nato pa precedimo skozi gosto sito.

Začinimo s soljo in shranimo do serviranja.

Kruhovi cmoki

Kruhove cmoke vzamemo iz embalaže in jih skuhamo v kropu. Ko priplavajo na površje, jih kuhamo še 3 minute, nato pa s penovko poberemo in takoj serviramo.

Serviranje

Na večji plitev segret krožnik damo 2 kruhova cmoka. Pokrijemo s tanko rezino ementalca. Dodamo žlico raguja iz rozin in 3 svinjske zrezke - po enega na kruhov cmok in enega na ragu. Zaključimo s porovimi stebli in pokapamo z omako iz kumine. Okrasimo z mladimi lističi solate. Serviramo takoj.