Emoji cake popsi z banano in arašidovim maslom

Emoji cake popsi z banano in arašidovim maslom image
Težavnost Srednje
Priprava 0 min
Kuhanje 1:30 h

Sestavine

4 število porcij
  • Sestavine za emoji cake popse

    • 200   g čokoladni biskvit
    • 100   g banane
    • 40   g arašidovo maslo
    • 40   g mrvice
    • 250   g bela čokolada
    •   barvilo za jedi
    •   beli fondant
    •   sladkorne oči
    •   lesene palčke

Priprava

    V večjo skledo nadrobimo čokoladni biskvit. Nato dodamo pretlačeno banano in arašidovo maslo. Maso dobro premešamo in premečkamo. Z rokami preverimo sočnost mase, če jo stisnemo z rokami se mora lepo sprijeti in ostati v obliki. Če se masa drobi dodamo banano in arašidovo maslo, če je preveč lepljiva dodamo še malo biskvita. Nato dodamo še čokoladne koščke. Mase ne mešamo predolgo, saj želimo da ostanejo celi koščki čokolade, ki bodo dodali hrustljavi element. Sedaj iz mase oblikujemo kroglice. Med dlanmi oblikujemo kroglice, ki so velike 2,5-3 cm, oziroma težke približno 25 g. Kroglice so lahko tudi večje, vendar naj ne bodo prevelike, saj se kasneje ne bodo obdržale na palčki. Belo čokolado v kratkih intervalih stopimo v mikrovalovni pečici ali nad vodno kopeljo. Če čokolade ne temperiramo, za obliv uporabimo čokolado za kuhanje, ki je bolj stabilna na sobni temperaturi. V primeru, da je stopljena čokolada pregosta za oblivanje ji dodamo 1-2 žlici rastlinske maščobe. Sedaj v kroglice zapičimo palčke. Palčke predhodno pomočimo v stopljeno čokolado nato jih zapičimo v sredino kroglice. Palčko zapičimo malo čez polovico cake popsa. Cake popse prestavimo v hladilnik za 30-40 minut, da se ohladijo in učvrstijo. Vmes pripravimo dekoracije iz sladkorne mase. Za okraske potrebujemo belo sladkorno maso in jedilna barvila v črni, modri in rdeči barvi. V stopljeno belo čokolado vmešamo rumeno barvilo in jo prelijemo v visok, ozek kozarec. Tako bomo lažje v celoti oblili cake popse. Ohlajene cake popse pustimo odstati na pultu 5 minut nato jih pomočimo v stopljeno čokolado, tako da v celoti oblijemo čokoladno kroglico. Odvečno čokolado odcedimo tako, da cake pops nagnemo skoraj navpično in ga med nežnim tapkanjem ob rob kozarca še malo obračamo. Tako bo čokolada enakomerno odtekla ob robu palčke. Nato dodamo emoji dekoracije in ga pokončno zapičimo v stiroporni podstavek. Za podstavek lahko uporabimo visoke kozarce, ki jih napolnimo z okrasnim peskom ali mešanico sladkorja in soli. Cake popse pustimo na sobni temperaturi, da čokolada zatrdi. Nato jih prestavimo v hladilnik, kjer jih lahko hranimo 4 dni.

    Preverite tudi recept za pripravo samorogovih lučk z okusom rafaela.