Enostavna ribolita

Preprosto z Urško
Preprosto z Urško
Enostavna ribolita image
Težavnost Srednje
Priprava 0 min
Kuhanje 1 h

Sestavine

4 število porcij
    •   ohrovt
    •   zelena
    • 3   stroki česen
    • 1   čebula
    • 3   korenček
    • 50   g parmezan
    • 480   g fižol
    • 240   g pelati
    • 250   g kruh
    •   olivno olje
    •   sol
    •   poper

Priprava

    Na olivnem olju popražimo drobno narezano čebulo in na kolobarje narezano korenje. Malo solimo, da se čebula prej razpusti. Nato dodamo narezana tri stebla zelene, strt česen in pelate, ki jih grobo spasiramo. Vse skupaj malo popražimo, nato pa zalijemo s približno pol litra vode ali jušne osnove. Po potrebi dosolimo, popramo, dodamo narezan ohrovt (6 listov), 1 pločevinko fižola in približno 20 g sira. Pokrito kuhamo približno 20 minut, dokler se ohrovt ne zmehča in fižol ne razpade.

    Pečico segrejemo na 220 stopinj, ventilacija-žar.

    Juho zgostimo s polovico kruha (grobo natrgamo). Preostali kruh narežemo na rezine in ga razporedimo po juhi. Pokapljamo ga z olivnim oljem in posipamo z ribanim sirom. Vse skupaj potisnemo v pečico za par minut, da se sir stopi in kruh zapeče.