
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine
Ohrovt Ohrovt | ||
Zelena Zelena | ||
Česen Česen | 3 stroki strok | |
Čebula Čebula | 1 | |
Korenček Korenček | 3 | |
Parmezan Parmezan | 50 g g | |
Fižol Fižol | 480 g g | |
Pelati Pelati | 240 g g | |
Kruh Kruh | 250 g g | |
Olivno olje Olivno olje | ||
Sol Sol | ||
Poper Poper |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listEnostavna ribolita
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Na olivnem olju popražimo drobno narezano čebulo in na kolobarje narezano korenje. Malo solimo, da se čebula prej razpusti. Nato dodamo narezana tri stebla zelene, strt česen in pelate, ki jih grobo spasiramo. Vse skupaj malo popražimo, nato pa zalijemo s približno pol litra vode ali jušne osnove. Po potrebi dosolimo, popramo, dodamo narezan ohrovt (6 listov), 1 pločevinko fižola in približno 20 g sira. Pokrito kuhamo približno 20 minut, dokler se ohrovt ne zmehča in fižol ne razpade.
Pečico segrejemo na 220 stopinj, ventilacija-žar.
Juho zgostimo s polovico kruha (grobo natrgamo). Preostali kruh narežemo na rezine in ga razporedimo po juhi. Pokapljamo ga z olivnim oljem in posipamo z ribanim sirom. Vse skupaj potisnemo v pečico za par minut, da se sir stopi in kruh zapeče.