Preprosto več za vas
Enostavna ribolita

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Preprosto z Urško
Preprosto z Urško
''V kuhinji delimo ljubezen do kuhanja, peke in zabavo. Uživamo v ustvarjanju receptov, ki so enostavni, sveži, s kruhom pomazani in družini prijazni.''

Sestavine

Ohrovt Ohrovt
Zelena Zelena
Česen Česen3 stroki strok
Čebula Čebula1
Korenček Korenček3
Parmezan Parmezan50 g g
Fižol Fižol480 g g
Pelati Pelati240 g g
Kruh Kruh250 g g
Olivno olje Olivno olje
Sol Sol
Poper Poper

Enostavna ribolita

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(1)

Priprava

Na olivnem olju popražimo drobno narezano čebulo in na kolobarje narezano korenje. Malo solimo, da se čebula prej razpusti. Nato dodamo narezana tri stebla zelene, strt česen in pelate, ki jih grobo spasiramo. Vse skupaj malo popražimo, nato pa zalijemo s približno pol litra vode ali jušne osnove. Po potrebi dosolimo, popramo, dodamo narezan ohrovt (6 listov), 1 pločevinko fižola in približno 20 g sira. Pokrito kuhamo približno 20 minut, dokler se ohrovt ne zmehča in fižol ne razpade.

Pečico segrejemo na 220 stopinj, ventilacija-žar.

Juho zgostimo s polovico kruha (grobo natrgamo). Preostali kruh narežemo na rezine in ga razporedimo po juhi. Pokapljamo ga z olivnim oljem in posipamo z ribanim sirom. Vse skupaj potisnemo v pečico za par minut, da se sir stopi in kruh zapeče.