File jadranske grbe v bučkini skorjici s krompirjem v kosih

File jadranske grbe v bučkini skorjici s krompirjem v kosih image
Težavnost Srednje
Priprava 0 min
Kuhanje 1:30 h

Sestavine

4 število porcij
  • file grbe

    • 4   jadranska grba
    • 4   bučke
    •   timijan
    • 50   g mandlji
    •   solni cvet
    •   poper
    •   olivno olje
  • krompir

    • 700   g krompir
    •   lovorov list
    •   sol
    •   olivno olje
    •   peteršilj

Priprava

    File grbe

    Iz filejev grbe s pinceto odstranimo morebitne koščice, kožo pa diagonalno zarežemo. V ponvi segrejemo oljčno olje z štirimi vejicami timijana. V vročem olju popečemo fileje - z ene strani jih pečemo 3 minute, z druge 1 minuto, nato jih prestavimo v pekač, namaščen z olivni oljem, ter začinimo s solnim cvetom in sveže mletim poprom.

    Bučke operemo, obrišemo in diagonalno narežemo na tanke rezine. Vsak file prekrijemo z rezinami bučk in pokapamo z oljčnim oljem. Solimo in potresemo z narezanimi mandlji. Pečemo v predhodno ogreti pečici 15 minut na 200 °C.

    Krompir v kosih

    Krompir olupimo in operemo ter narežemo na rezine. Stresemo v večji lonec in prilijemo vodo, da so rezine povsem zalite. Solimo in dodamo lovorov list. Skuhane rezine krompirja odcedimo in do serviranja shranimo na toplem.

    Serviranje

    Na segret servirni krožnik položimo pečen file grbe v bučkini skorjici, poleg pa postrežemo krompir v kosih, ki ga prelijemo s kakovostnim oljčnim oljem in potresemo s sesekljanim peteršiljem (ali drobnjakom).