Preprosto več za vas
File jadranske grbe v bučkini skorjici s krompirjem v kosih

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

file grbe

Jadranska grba Jadranska grba4
Bučke Bučke4
Timijan Timijan
Mandlji Mandlji50 g g
Solni cvet Solni cvet
Poper Poper
Olivno olje Olivno olje

krompir

Krompir Krompir700 g g
Lovorov list Lovorov list
Sol Sol
Olivno olje Olivno olje
Peteršilj Peteršilj

File jadranske grbe v bučkini skorjici s krompirjem v kosih

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

1:30 h
(0)

Priprava

File grbe

Iz filejev grbe s pinceto odstranimo morebitne koščice, kožo pa diagonalno zarežemo. V ponvi segrejemo oljčno olje z štirimi vejicami timijana. V vročem olju popečemo fileje - z ene strani jih pečemo 3 minute, z druge 1 minuto, nato jih prestavimo v pekač, namaščen z olivni oljem, ter začinimo s solnim cvetom in sveže mletim poprom.

Bučke operemo, obrišemo in diagonalno narežemo na tanke rezine. Vsak file prekrijemo z rezinami bučk in pokapamo z oljčnim oljem. Solimo in potresemo z narezanimi mandlji. Pečemo v predhodno ogreti pečici 15 minut na 200 °C.

Krompir v kosih

Krompir olupimo in operemo ter narežemo na rezine. Stresemo v večji lonec in prilijemo vodo, da so rezine povsem zalite. Solimo in dodamo lovorov list. Skuhane rezine krompirja odcedimo in do serviranja shranimo na toplem.

Serviranje

Na segret servirni krožnik položimo pečen file grbe v bučkini skorjici, poleg pa postrežemo krompir v kosih, ki ga prelijemo s kakovostnim oljčnim oljem in potresemo s sesekljanim peteršiljem (ali drobnjakom).