
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
file grbe
Jadranska grba Jadranska grba | 4 | ||
Bučke Bučke | 4 | ||
Timijan Timijan | |||
Mandlji Mandlji | 50 g g | ||
Solni cvet Solni cvet | |||
Poper Poper | |||
Olivno olje Olivno olje |
krompir
Krompir Krompir | 700 g g | ||
Lovorov list Lovorov list | |||
Sol Sol | |||
Olivno olje Olivno olje | |||
Peteršilj Peteršilj |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamFile jadranske grbe v bučkini skorjici s krompirjem v kosih
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
File grbe
Iz filejev grbe s pinceto odstranimo morebitne koščice, kožo pa diagonalno zarežemo. V ponvi segrejemo oljčno olje z štirimi vejicami timijana. V vročem olju popečemo fileje - z ene strani jih pečemo 3 minute, z druge 1 minuto, nato jih prestavimo v pekač, namaščen z olivni oljem, ter začinimo s solnim cvetom in sveže mletim poprom.
Bučke operemo, obrišemo in diagonalno narežemo na tanke rezine. Vsak file prekrijemo z rezinami bučk in pokapamo z oljčnim oljem. Solimo in potresemo z narezanimi mandlji. Pečemo v predhodno ogreti pečici 15 minut na 200 °C.
Krompir v kosih
Krompir olupimo in operemo ter narežemo na rezine. Stresemo v večji lonec in prilijemo vodo, da so rezine povsem zalite. Solimo in dodamo lovorov list. Skuhane rezine krompirja odcedimo in do serviranja shranimo na toplem.
Serviranje
Na segret servirni krožnik položimo pečen file grbe v bučkini skorjici, poleg pa postrežemo krompir v kosih, ki ga prelijemo s kakovostnim oljčnim oljem in potresemo s sesekljanim peteršiljem (ali drobnjakom).