Fit "pohančki"

Fit "pohančki" image
Težavnost Lahko
Priprava 0 min
Kuhanje 1 h

Sestavine

4 število porcij
    • 400   g piščančja prsa
    • 150   g koruzni kosmiči
    •   sezam
    •   sončnična semena
    •   bučna semena
    •   laneno seme
    • 40   g pšenična moka
    • 1   jajca
    •   sol

Priprava

    Pečico nastavimo na 170°C, ventilatorski način.

    Piščančje fileje narežemo na manjše kose in jih posolimo.

    Koruzne kosmiče zdrobimo (s paličnim mešalnikom ali sekljalnikom), jim primešamo poljubna semena in ščepec soli.

    Vsak košček mesa najprej pomokamo, potem potopimo v razžvrkljano jajce in povaljamo v mešanici koruznih kosmičev in semen.

    Pekač obložimo s peki papirjem in nanj položimo panirane fileje.

    Pekač potisnemo v pečico in pečemo 35 - 40 minut, da se zlato zapečejo.

    Postrežemo s skledo sveže sezonske solate in z omako iz grškega jogurta - nekaj žlic jogurta zmešamo s sveže sesekljanimi poljubnimi zelišči (npr. bazilika, peteršilj, oregano, timijan..), ter nekaj kapljicami sveže iztisnjenega limoninega soka, solimo in popramo po okusu.

    Nasveti

    Lahko uporabimo tudi druge kose piščanca, npr. sveža stegna brez kosti in kože.

    Namesto koruznih kosmičev lahko uporabimo navadne krušne drobtine in jih zmešamo s semeni.

    V jajce lahko dodamo ščepec kajenskega popra ali rdeče paprike (če so nam všeč bolj pikantni okusi).

    Zrezki so okusni tudi hladni, zato jih lahko vzamemo tudis seboj za malico.