
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Piščančja prsa Piščančja prsa | 400 g g | |
Koruzni kosmiči Koruzni kosmiči | 150 g g | |
Sezam Sezam | ||
Sončnična semena Sončnična semena | ||
Bučna semena Bučna semena | ||
Laneno seme Laneno seme | ||
Pšenična moka Pšenična moka | 40 g g | |
Jajca Jajca | 1 | |
Sol Sol |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listFit "pohančki"
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
- Pečico nastavimo na 170°C, ventilatorski način.
- Piščančje fileje narežemo na manjše kose in jih posolimo.
- Koruzne kosmiče zdrobimo (s paličnim mešalnikom ali sekljalnikom), jim primešamo poljubna semena in ščepec soli.
- Vsak košček mesa najprej pomokamo, potem potopimo v razžvrkljano jajce in povaljamo v mešanici koruznih kosmičev in semen.
- Pekač obložimo s peki papirjem in nanj položimo panirane fileje.
- Pekač potisnemo v pečico in pečemo 35 - 40 minut, da se zlato zapečejo.
- Postrežemo s skledo sveže sezonske solate in z omako iz grškega jogurta - nekaj žlic jogurta zmešamo s sveže sesekljanimi poljubnimi zelišči (npr. bazilika, peteršilj, oregano, timijan..), ter nekaj kapljicami sveže iztisnjenega limoninega soka, solimo in popramo po okusu.
Nasveti
- Lahko uporabimo tudi druge kose piščanca, npr. sveža stegna brez kosti in kože.
- Namesto koruznih kosmičev lahko uporabimo navadne krušne drobtine in jih zmešamo s semeni.
- V jajce lahko dodamo ščepec kajenskega popra ali rdeče paprike (če so nam všeč bolj pikantni okusi).
- Zrezki so okusni tudi hladni, zato jih lahko vzamemo tudis seboj za malico.