
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Fulje
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Nekaj dni pred pripravo fulj, kruh nadrobimo tako, da ločimo skorjo in sredico ter ga pustimo v posodi, da se posuši. Dan pred pripravo fulj, skorjo čez noč namočimo v vodi, v kateri se je kuhal pršut. Zmesi dodamo posušeno sredico. Limono in pomarančo operemo ter v zmes naribamo lupinico. Zmesi dodamo rozine in dobro premešamo. Dodamo 2 jajci in sladkor. Premešamo.Z rokami oblikujemo svaljke.V večji posodi zavremo vodo in vanjo postopoma dajemo fulje. Ko priplavajo na vrh, so pripravljene. Fulje osušimo, jih posujemo s sladkorjem in postrežemo.
NAMIGI
Za še več arome…
Da bodo fulje še bolj okusne, lahko rozine, predenj jih vmešamo v testo, za 30 minut namočimo v rum. Nanje zlijemo le toliko ruma, da so prekrite z njim. Tako se bodo navzele arome, v kombinaciji z limonino in pomarančno lupinico pa bodo fuljam dodale prijetno sladkast okus.
V Lidlu Slovenija smo v sodelovanju z Ekošolo v letu 2015 zasnovali projekt Hrana ni za tjavendan. Z njim želimo ozaveščati in izobraževati o zmanjševanju in preprečevanju nastanka odpadne in zavržene hrane ter spodbujati praktično uporabo neporabljenih prehrambnih izdelkov. Preberite več na: https://www.boljsi-svet.si/
Recept so pripravili otroci OŠ Miren - podružnična šola Bilje.
Fotografija: Urška Fartelj