Fulje

Fulje image
Težavnost Srednje
Priprava 0 min
Kuhanje 1 h

Sestavine

30 število porcij
    • 500   g star kruh
    • 12   g sladkor
    • 90   g rozine
    • 2   jajca
    •   limonina lupina
    • 4   dl voda

Priprava

    Nekaj dni pred pripravo fulj, kruh nadrobimo tako, da ločimo skorjo in sredico ter ga pustimo v posodi, da se posuši. Dan pred pripravo fulj, skorjo čez noč namočimo v vodi, v kateri se je kuhal pršut. Zmesi dodamo posušeno sredico. Limono in pomarančo operemo ter v zmes naribamo lupinico. Zmesi dodamo rozine in dobro premešamo. Dodamo 2 jajci in sladkor. Premešamo.Z rokami oblikujemo svaljke.V večji posodi zavremo vodo in vanjo postopoma dajemo fulje. Ko priplavajo na vrh, so pripravljene. Fulje osušimo, jih posujemo s sladkorjem in postrežemo.

    NAMIGI

    Za še več arome…

    Da bodo fulje še bolj okusne, lahko rozine, predenj jih vmešamo v testo, za 30 minut namočimo v rum. Nanje zlijemo le toliko ruma, da so prekrite z njim. Tako se bodo navzele arome, v kombinaciji z limonino in pomarančno lupinico pa bodo fuljam dodale prijetno sladkast okus.

    V Lidlu Slovenija smo v sodelovanju z Ekošolo v letu 2015 zasnovali projekt Hrana ni za tjavendan. Z njim želimo ozaveščati in izobraževati o zmanjševanju in preprečevanju nastanka odpadne in zavržene hrane ter spodbujati praktično uporabo neporabljenih prehrambnih izdelkov. Preberite več na: https://www.boljsi-svet.si/

    Recept so pripravili otroci OŠ Miren - podružnična šola Bilje.

    Fotografija: Urška Fartelj