Meso obrišemo do suhega in ga na hitro z obeh strani popečemo na malo olivnega olja. Solimo. Meso odstranimo iz posode in na maščobi, ki je ostala popražimo korenje in čebulo. Ko sta praženi, dodamo česen in pražimo še toliko, da česen zadiši. Zalijemo z vinom, vodo, dosolimo, dodamo meso in pokrito pečemo v pečici do 3 ure (odvisno od velikosti kosov mesa) na 180 stopinj Celzija oz. dokler se meso ne loči od kosti.
Goveji bočnik v omaki s krompirjem
Sestavine
4
število porcij
-
- 2 goveji bočnik
- 1 čebula
- 2 korenček
- 2 stroki česen
- 200 ml belo vino
- 6 ml paradižnikov koncentrat
- 150 ml voda
- sol
- poper
- olivno olje
- krompir
Priprava
Omako spasiramo in jed postrežemo s kuhanim krompirjem.