Goveji steak s hrustljavimi oreščki, italijanskim pršutom in vojvodinjim krompirjem

Goveji steak s hrustljavimi oreščki, italijanskim pršutom in vojvodinjim krompirjem image
Težavnost Srednje
Priprava 0 min
Kuhanje 40 min

Sestavine

4 število porcij
    • 800   g goveji steak
    • 2   žlice olivno olje
    • 2   kosov strok česna
    • 4   rožmarin
    • 1   ščepec sol
    • 1   ščepec poper
  • Za hrustljave oreščke

    • 50   g lešniki
    • 100   g orehi
    • 4   kosov toast
    • 2   kosov jajce
    • 1   ščepec sol
    • 1   ščepec poper
  • Za stročji fižol

    • 400   g stročji fižol
    • 1   ščepec sol
  • Za dekoracijo

    • 1   paket pršut
    • 1   paket vojvodin krompir

Priprava

    Priprava govejih steakov
  1. Goveje steake začinimo s soljo in poprom tik pred pečenjem. V ponvi segrejemo olivno olje ter dodamo stroke česna in vejice rožmarina. V ponev položimo goveje steake in jih na vsaki strani popečemo 3-5 minut, odvisno od želene stopnje prepečenosti. Odstranimo česen in rožmarin. Steak zavijemo v aluminijasto folijo in jih pustimo počivati, dokler jih ne postrežemo. Medtem segrejemo pečico na 175 stopinj.

  2. Priprava hrustljavih oreščkov
  3. Rezine toasta narežemo na majhne kocke, jih damo v skledo z jajcem in orehi, premešamo ter začinimo s soljo in poprom. Razdelimo na 4 dele in damo na pekač, obložen s peki papirjem, ter oblikujemo ploščate cmočke. Skupaj z vojvodinjinim krompirjem damo v predogreto pečico. Pečemo 5-10 minut, da bodo cmočki hrustljavi in zlato rjave barve. Vojvodinjin krompir pečemo približno 30-40 minut. Kuhanje stročjega fižola: stročji fižol blanširamo v rahlo osoljeni vodi približno 4-5 minut, dokler se ne zmehča. Nato odcedimo in odstavimo na stran.

  4. Pečenje šunke
  5. na srednji temperaturi v ponvi z malo olja na obeh straneh hrustljavo popečemo italijanski pršut, da postane hrustljav.

  6. Postrežemo
  7. Na vsak krožnik položimo po en goveji steak. Vsak steak okrasimo s hrustljavimi oreščki in hrustljavo šunko. Zeleni fižol razporedimo okoli steakov. Poleg fižola postrežemo tudi vojvodinjin krompir.

Hranilne vrednosti

Kcal 735
Proteini (g) 114
Ogljikovi hidrati (g) 25
Maščobe (g) 43
Kj 3075