Goveji steak s hrustljavimi oreščki, italijanskim pršutom in vojvodinjim krompirjem
Sestavine
-
- 800 g goveji steak
- 2 žlice olivno olje
- 2 kosov strok česna
- 4 rožmarin
- 1 ščepec sol
- 1 ščepec poper
-
Za hrustljave oreščke
- 50 g lešniki
- 100 g orehi
- 4 kosov toast
- 2 kosov jajce
- 1 ščepec sol
- 1 ščepec poper
-
Za stročji fižol
- 400 g stročji fižol
- 1 ščepec sol
-
Za dekoracijo
- 1 paket pršut
- 1 paket vojvodin krompir
Priprava
Goveje steake začinimo s soljo in poprom tik pred pečenjem. V ponvi segrejemo olivno olje ter dodamo stroke česna in vejice rožmarina. V ponev položimo goveje steake in jih na vsaki strani popečemo 3-5 minut, odvisno od želene stopnje prepečenosti. Odstranimo česen in rožmarin. Steak zavijemo v aluminijasto folijo in jih pustimo počivati, dokler jih ne postrežemo. Medtem segrejemo pečico na 175 stopinj.
Rezine toasta narežemo na majhne kocke, jih damo v skledo z jajcem in orehi, premešamo ter začinimo s soljo in poprom. Razdelimo na 4 dele in damo na pekač, obložen s peki papirjem, ter oblikujemo ploščate cmočke. Skupaj z vojvodinjinim krompirjem damo v predogreto pečico. Pečemo 5-10 minut, da bodo cmočki hrustljavi in zlato rjave barve. Vojvodinjin krompir pečemo približno 30-40 minut. Kuhanje stročjega fižola: stročji fižol blanširamo v rahlo osoljeni vodi približno 4-5 minut, dokler se ne zmehča. Nato odcedimo in odstavimo na stran.
na srednji temperaturi v ponvi z malo olja na obeh straneh hrustljavo popečemo italijanski pršut, da postane hrustljav.
Na vsak krožnik položimo po en goveji steak. Vsak steak okrasimo s hrustljavimi oreščki in hrustljavo šunko. Zeleni fižol razporedimo okoli steakov. Poleg fižola postrežemo tudi vojvodinjin krompir.