
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine
Pšenična moka Pšenična moka | 250 g g | |
Mleko Mleko | 4 dl dl | |
Jajca Jajca | 4 | |
Gazirana voda Gazirana voda | 1 dl dl | |
Rum Rum | 0,5 dl dl | |
Rozine Rozine | 100 g g | |
Sladkor Sladkor | 90 g g | |
Skuta Skuta | 500 g g | |
Kisla smetana Kisla smetana | 400 g g | |
Cimet Cimet | ||
Limonina lupina Limonina lupina | ||
Vanilijev sladkor Vanilijev sladkor | ||
Olje Olje | ||
Sol Sol | ščepec ščepec |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listGratinirane palačinke
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Masa za palačinke:
Moki dodamo mleko, sol, žlico sladkorja, 3 jajca in zmešamo v maso brez grudic. Pustimo počivati 15 do 30 minut. Tik preden bomo palačinke pekli, vmešamo Radensko.Ponev dobro ogrejemo po njej razporedimo pol žličke olja, in palačinke spečemo. Naj bodo lepo tanke.
Za nadev:
Skuti dodamo 2 žlici kisle smetane, 1-2 žlici sladkorja, 1 jajce, limonino lupinico in vse skupaj zmešamo, da se sestavine povežejo.Rozine pustimo vsaj pol ure namakati v rumu. Po žlico in pol nadeva namažemo po posamezni palačinki, posipamo z žličko rozin in palačinko zavijemo.Nadevane palačinke odlagamo tesno eno poleg druge v dobro namaščen pekač.
Za premaz:
2 do 3 žlicam kisle smetane dodamo 1 žlico sladkorja, malo cimeta, vaniljev sladkor in dobro premešamo. S tem premažemo palačinke v pekaču.
Palačinke pečemo v že ogreti pečici na 180 stopinj Celzija približno 20 minut.