V večjo posodo stresi vse mokre sestavine: pretlačeno banano, jajca, hruškov sok in med. Z električnim mešalnikom vse skupaj dobro premešaj. V drugi posodi zmešaj vse suhe sestavine: mlete mandlje, kokosovo moko in pirino moko, pomešano s pecilnim praškom. Suhe sestavine nato dodaj k mokrim in vse skupaj še enkrat dobro premešaj. Pekač za krofe namasti in maso nadevaj v pekač (lahko uporabiš vrečko za dresiranje). Peci 11 minut na 180˙C.Nad vodno soparo stopi čokolado (temno ali belo) in jo prelij po krofih. Za posip lahko uporabiš karkoli - nesoljene pistacije, koščke lešnikov, koščke mandljev ali ječmenove kosmiče s sadjem.Za bolj zdravo različico preliva lahko v sekljalniku zmelješ sveže borovnice in kokosov napitek v pločevinki (uporabi samo maščobo, ki se je nabrala na vrhu pločevinke, tekočino pa prihrani za kakšno drugo okusno jed).
Gudafuda krofi
Sestavine
4
število porcij
-
- 1 banane
- 3 jajca
- 100 ml hruškov sok
- 55 g med
- 90 g mleti mandlji
- 50 g kokosova moka
- 100 g pirina moka
- 10 g pecilni prašek
-
Preliv 1
- temna čokolada
-
Preliv 2
- 100 g kokosova voda
- 60 g borovnice
-
Posip
- neslane pistacije
- lešniki
- mandlji
- sadni kosmiči