Gudafuda krofi

Gudafuda krofi image
Težavnost Srednje
Priprava 0 min
Kuhanje 1:30 h

Sestavine

4 število porcij
    • 1   banane
    • 3   jajca
    • 100   ml hruškov sok
    • 55   g med
    • 90   g mleti mandlji
    • 50   g kokosova moka
    • 100   g pirina moka
    • 10   g pecilni prašek
  • Preliv 1

    •   temna čokolada
  • Preliv 2

    • 100   g kokosova voda
    • 60   g borovnice
  • Posip

    •   neslane pistacije
    •   lešniki
    •   mandlji
    •   sadni kosmiči

Priprava

    V večjo posodo stresi vse mokre sestavine: pretlačeno banano, jajca, hruškov sok in med. Z električnim mešalnikom vse skupaj dobro premešaj. V drugi posodi zmešaj vse suhe sestavine: mlete mandlje, kokosovo moko in pirino moko, pomešano s pecilnim praškom. Suhe sestavine nato dodaj k mokrim in vse skupaj še enkrat dobro premešaj. Pekač za krofe namasti in maso nadevaj v pekač (lahko uporabiš vrečko za dresiranje). Peci 11 minut na 180˙C.Nad vodno soparo stopi čokolado (temno ali belo) in jo prelij po krofih. Za posip lahko uporabiš karkoli - nesoljene pistacije, koščke lešnikov, koščke mandljev ali ječmenove kosmiče s sadjem.Za bolj zdravo različico preliva lahko v sekljalniku zmelješ sveže borovnice in kokosov napitek v pločevinki (uporabi samo maščobo, ki se je nabrala na vrhu pločevinke, tekočino pa prihrani za kakšno drugo okusno jed).