
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Ovseni kosmiči Ovseni kosmiči | 200 g g | ||
Lešniki Lešniki | 60 g g | ||
Pekani Pekani | 60 g g | ||
Mleti cimet Mleti cimet | 3 g g | ||
Maslo Maslo | 70 g g | ||
Med Med | 210 g g | ||
Rozine Rozine |
Domač musli ali granola
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
V posodi zmešamo ovsene kosmiče, nasekljane lešnike, nasekljane pekane in cimet. V manjši kozici stopimo maslo in med ter vlijemo med suhe sestavine. Dobro premešamo in vsujemo na pekač obložen s peki papirjem. Granolo poravnamo po celem pekaču in pečemo na 160 °C približno 15 - 20 minut.Vsakih 5 minut granolo malce premešamo, da se nam ne zažge. »Pečeno« ohladimo in ji primešamo rozine ter kokos. Shranimo v neprodušno posodo. Postrežemo v mleku ali z jogurtom in dodatkom svežega sadja.
Nasvet: Lešnike in pekane grobo nasekljamo, ne preveč, da se nam med peko ne zažgejo. Po želji dodamo žlico, dve kokosove moke, datlje, marelice, slive, bučna semena …