
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamDomač musli ali granola
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
V posodi zmešamo ovsene kosmiče, nasekljane lešnike, nasekljane pekane in cimet. V manjši kozici stopimo maslo in med ter vlijemo med suhe sestavine. Dobro premešamo in vsujemo na pekač obložen s peki papirjem. Granolo poravnamo po celem pekaču in pečemo na 160 °C približno 15 - 20 minut.Vsakih 5 minut granolo malce premešamo, da se nam ne zažge. »Pečeno« ohladimo in ji primešamo rozine ter kokos. Shranimo v neprodušno posodo. Postrežemo v mleku ali z jogurtom in dodatkom svežega sadja.
Nasvet: Lešnike in pekane grobo nasekljamo, ne preveč, da se nam med peko ne zažgejo. Po želji dodamo žlico, dve kokosove moke, datlje, marelice, slive, bučna semena …