
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sladki petek z Gudafudo
Potopite se v omamne slaščice Ane Lajlar, kreatorke receptov, fotografinje in stilistke sladic, ki ustvarja pod imenom Gudafuda. Ana, ki je zaljubljena v tek, mačke in pistacije (ki jih mimogrede ne manjka niti v njenih receptih), vas bo vsak petek razvajala z idejami za pregrešno dobre sladke stvaritve.
Sestavine
Osnova
Indijski oreščki Indijski oreščki | 140 g g | ||
Neslane pistacije Neslane pistacije | 60 g g | ||
Datlji Datlji | 100 g g | ||
Javorjev sirup Javorjev sirup | 15 ml ml |
Krema
Sladka smetana Sladka smetana | 1 dl dl | ||
Mascarpone Mascarpone | 30 ml ml |
Posip
Mango Mango | |||
Lubenica Lubenica | |||
Orehi
Orehi (pekan) | |||
Lešniki
Lešniki (koščki) |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamSadna pica
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Indijske oreščke čez noč namoči v vodo. Vodo odlij in v sekljalniku zmelji indijske oreščke, nesoljeno pistacijo, dateljne in javorjev sirup, da nastane enotna zmes. Model za torto namasti s sprejem za pekače in maso za osnovo enakomerno razporedi po pekaču. V posodo stresi sir mascarpone, mu primešaj stepeno sladko smetano in vse skupaj razporedi po osnovi. Po vrhu nadevaj še na koščke narezan mango, lubenico, orehe pekan in koščke lešnikov. Vse skupaj za nekaj časa postavi v hladilnik.