Priprava
- Za hitri sadni mousse lahko uporabimo sveže ali pasterizirane beljake. Mi jih bomo pasterizirali.
- V lonec nalijemo vode za dva prsta višine in jo zavremo.
- V stekleno ali kovinsko skledo damo beljak, žlico sladkorja ter premešamo. Skledo z beljakom položimo na lonec in pazimo da se dno sklede ne dotika površine vode. Med segrevanjem beljak neprestano mešamo z lopatko, da nam ne zakrkne. Ko dosežemo temperaturo 60-62 °C, beljak takoj prelijemo v hladno skledo in ga postavimo v hladilnik, da doseže nazaj sobno temperaturo.
- V multipraktik stresemo zamrznjeno jagodičevje in ga pulziramo toliko časa, da se zdrobi v grob pire.
- Dodamo 2 žlici sladkorja in mešamo slabo minuto, da se sladkor in sadje dobro zmešata.
- Med mešanjem prilijemo beljak in nadaljujemo mešanje toliko časa, da dobimo svetlo, zračno in kremno teksturo. Približno 3-4 minute.
- Mousse razporedimo v kozarčke, poljubno čez dodamo mehko stepeno sladko smetano in okrasimo s svežim jagodičevjem.
- Mousse serviramo takoj. Če ga pripravljamo vnaprej ga lahko hranimo v hladilniku od 1 do 2 uri.
Priprava sadnega moussa: