
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sašo Šketa
Pridružite se Saši Šketa in se naučite preprostih trikov, kako zablesteti pri ustvarjanju sladic.
Sestavine
Beljak Beljak | 1 | |
Sladkor Sladkor | 3 žlice žlica | |
Jagodičevje
Jagodičevje (zamrznjeno) | 250 g g |
Dodatne sestavine (opcijsko)
Sladka smetana Sladka smetana | 220 ml ml | |
Vanilijev sladkor
Vanilijev sladkor (zavoj) | ||
Jagodičevje
Jagodičevje (sveže) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listHitri mousse iz jagodičevja
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Priprava sadnega moussa:
- Za hitri sadni mousse lahko uporabimo sveže ali pasterizirane beljake. Mi jih bomo pasterizirali.
- V lonec nalijemo vode za dva prsta višine in jo zavremo.
- V stekleno ali kovinsko skledo damo beljak, žlico sladkorja ter premešamo. Skledo z beljakom položimo na lonec in pazimo da se dno sklede ne dotika površine vode. Med segrevanjem beljak neprestano mešamo z lopatko, da nam ne zakrkne. Ko dosežemo temperaturo 60-62 °C, beljak takoj prelijemo v hladno skledo in ga postavimo v hladilnik, da doseže nazaj sobno temperaturo.
- V multipraktik stresemo zamrznjeno jagodičevje in ga pulziramo toliko časa, da se zdrobi v grob pire.
- Dodamo 2 žlici sladkorja in mešamo slabo minuto, da se sladkor in sadje dobro zmešata.
- Med mešanjem prilijemo beljak in nadaljujemo mešanje toliko časa, da dobimo svetlo, zračno in kremno teksturo. Približno 3-4 minute.
- Mousse razporedimo v kozarčke, poljubno čez dodamo mehko stepeno sladko smetano in okrasimo s svežim jagodičevjem.
- Mousse serviramo takoj. Če ga pripravljamo vnaprej ga lahko hranimo v hladilniku od 1 do 2 uri.