Preprosto več za vas
Hitri mousse iz jagodičevja

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sašo Šketa
Sašo Šketa
Pridružite se Saši Šketa in se naučite preprostih trikov, kako zablesteti pri ustvarjanju sladic.

Sestavine

Beljak Beljak1
Sladkor Sladkor3 žlice žlica
Jagodičevje Jagodičevje
(zamrznjeno)
250 g g

Dodatne sestavine (opcijsko)

Sladka smetana Sladka smetana220 ml ml
Vanilijev sladkor Vanilijev sladkor
(zavoj)
Jagodičevje Jagodičevje
(sveže)

Hitri mousse iz jagodičevja

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

15 min
(17)

Priprava

Priprava sadnega moussa:

  1. Za hitri sadni mousse lahko uporabimo sveže ali pasterizirane beljake. Mi jih bomo pasterizirali.
  2. V lonec nalijemo vode za dva prsta višine in jo zavremo.
  3. V stekleno ali kovinsko skledo damo beljak, žlico sladkorja ter premešamo. Skledo z beljakom položimo na lonec in pazimo da se dno sklede ne dotika površine vode. Med segrevanjem beljak neprestano mešamo z lopatko, da nam ne zakrkne. Ko dosežemo temperaturo 60-62 °C, beljak takoj prelijemo v hladno skledo in ga postavimo v hladilnik, da doseže nazaj sobno temperaturo.
  4. V multipraktik stresemo zamrznjeno jagodičevje in ga pulziramo toliko časa, da se zdrobi v grob pire.
  5. Dodamo 2 žlici sladkorja in mešamo slabo minuto, da se sladkor in sadje dobro zmešata.
  6. Med mešanjem prilijemo beljak in nadaljujemo mešanje toliko časa, da dobimo svetlo, zračno in kremno teksturo. Približno 3-4 minute.
  7. Mousse razporedimo v kozarčke, poljubno čez dodamo mehko stepeno sladko smetano in okrasimo s svežim jagodičevjem.
  8. Mousse serviramo takoj. Če ga pripravljamo vnaprej ga lahko hranimo v hladilniku od 1 do 2 uri.