Priprava sadnega moussa:
Hitri mousse iz jagodičevja
Sestavine
-
- 1 beljak
- 3 žlice sladkor
- 250 g jagodičevje
-
Dodatne sestavine (opcijsko)
- 220 ml sladka smetana
- vanilijev sladkor
- jagodičevje
Priprava
Za hitri sadni mousse lahko uporabimo sveže ali pasterizirane beljake. Mi jih bomo pasterizirali.
V lonec nalijemo vode za dva prsta višine in jo zavremo.
V stekleno ali kovinsko skledo damo beljak, žlico sladkorja ter premešamo. Skledo z beljakom položimo na lonec in pazimo da se dno sklede ne dotika površine vode. Med segrevanjem beljak neprestano mešamo z lopatko, da nam ne zakrkne. Ko dosežemo temperaturo 60-62 °C, beljak takoj prelijemo v hladno skledo in ga postavimo v hladilnik, da doseže nazaj sobno temperaturo.
V multipraktik stresemo zamrznjeno jagodičevje in ga pulziramo toliko časa, da se zdrobi v grob pire.
Dodamo 2 žlici sladkorja in mešamo slabo minuto, da se sladkor in sadje dobro zmešata.
Med mešanjem prilijemo beljak in nadaljujemo mešanje toliko časa, da dobimo svetlo, zračno in kremno teksturo. Približno 3-4 minute.
Mousse razporedimo v kozarčke, poljubno čez dodamo mehko stepeno sladko smetano in okrasimo s svežim jagodičevjem.
Mousse serviramo takoj. Če ga pripravljamo vnaprej ga lahko hranimo v hladilniku od 1 do 2 uri.