Hitri mousse iz jagodičevja

Sašo Šketa
Sašo Šketa
Hitri mousse iz jagodičevja image
Težavnost Lahko
Priprava 0 min
Kuhanje 15 min

Sestavine

4 število kozarcev
    • 1   beljak
    • 3   žlice sladkor
    • 250   g jagodičevje
  • Dodatne sestavine (opcijsko)

    • 220   ml sladka smetana
    •   vanilijev sladkor
    •   jagodičevje

Priprava

    Priprava sadnega moussa:

  1. Za hitri sadni mousse lahko uporabimo sveže ali pasterizirane beljake. Mi jih bomo pasterizirali.

  2. V lonec nalijemo vode za dva prsta višine in jo zavremo.

  3. V stekleno ali kovinsko skledo damo beljak, žlico sladkorja ter premešamo. Skledo z beljakom položimo na lonec in pazimo da se dno sklede ne dotika površine vode. Med segrevanjem beljak neprestano mešamo z lopatko, da nam ne zakrkne. Ko dosežemo temperaturo 60-62 °C, beljak takoj prelijemo v hladno skledo in ga postavimo v hladilnik, da doseže nazaj sobno temperaturo.

  4. V multipraktik stresemo zamrznjeno jagodičevje in ga pulziramo toliko časa, da se zdrobi v grob pire.

  5. Dodamo 2 žlici sladkorja in mešamo slabo minuto, da se sladkor in sadje dobro zmešata.

  6. Med mešanjem prilijemo beljak in nadaljujemo mešanje toliko časa, da dobimo svetlo, zračno in kremno teksturo. Približno 3-4 minute.

  7. Mousse razporedimo v kozarčke, poljubno čez dodamo mehko stepeno sladko smetano in okrasimo s svežim jagodičevjem.

  8. Mousse serviramo takoj. Če ga pripravljamo vnaprej ga lahko hranimo v hladilniku od 1 do 2 uri.