
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sašo Šketa
Pridružite se Saši Šketa in se naučite preprostih trikov, kako zablesteti pri ustvarjanju sladic.
Sestavine
Sladkor v prahu Sladkor v prahu | 120 g g | |
Cimet Cimet | 9 g g | |
Jajčni rumenjak Jajčni rumenjak | 1 | |
Mleko Mleko | 12 ml ml | |
Listnato testo Listnato testo | 275 g g | |
Mandljevi lističi Mandljevi lističi | 25 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listHrustljavi cimetovi piškoti
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
- V skodelici skupaj zmešamo sladkor v prahu in cimet. Pustimo ob strani.
- V manjši skodelici skupaj zmešamo rumenjak in žlico mleka. Pustimo ob strani.
- Na papirju za peko razvaljamo listnato testo v večji pravokotnik (30 x 40 cm).
- Testo premažemo z rumenjakom in čez enakomerno potresemo mandljeve lističe.
- Obloženo testo bogato posipamo približno s tretjino cimetovega sladkorja. Preostalo polovico sladkorja porabimo za razvaljanje.
- Testo zavijemo v tesno rolado, rolado zavijemo v folijo in jo postavimo v hladilnik za 30 minut.
- Pečico segrejemo na 200 °C.
- Rolado narežemo na 5 mm debele rezine.
- Papir za peko posujemo s cimetovim sladkorjem in nanj položimo en kolut testa. S sladkorjem posujemo tudi zgornjo plast koluta in ga razvaljamo na 2 mm debeline.
- Razvaljane piškote odlagamo na pladenj pokrit s papirjem za peko.
- Piškote pečemo 6 minut na eni strani in 4 minute na drugi strani. Ko obračamo piškote, po potrebi sploščimo napihnjene robove. Ko piškoti karamelizirajo in postanejo rjave barve jih vzamemo iz pečice in ohladimo.
- Hranimo jih v zaprti posodi 3-4 dni