Hrustljavi cimetovi piškoti

Sašo Šketa
Sašo Šketa
Hrustljavi cimetovi piškoti image
Težavnost Lahko
Priprava 0 min
Kuhanje 1 h

Sestavine

1 število pekačev
    • 120   g sladkor v prahu
    • 9   g cimet
    • 1   jajčni rumenjak
    • 12   ml mleko
    • 275   g listnato testo
    • 25   g mandljevi lističi

Priprava

  1. V skodelici skupaj zmešamo sladkor v prahu in cimet. Pustimo ob strani.

  2. V manjši skodelici skupaj zmešamo rumenjak in žlico mleka. Pustimo ob strani.

  3. Na papirju za peko razvaljamo listnato testo v večji pravokotnik (30 x 40 cm).

  4. Testo premažemo z rumenjakom in čez enakomerno potresemo mandljeve lističe.

  5. Obloženo testo bogato posipamo približno s tretjino cimetovega sladkorja. Preostalo polovico sladkorja porabimo za razvaljanje.

  6. Testo zavijemo v tesno rolado, rolado zavijemo v folijo in jo postavimo v hladilnik za 30 minut.

  7. Pečico segrejemo na 200 °C.

  8. Rolado narežemo na 5 mm debele rezine.

  9. Papir za peko posujemo s cimetovim sladkorjem in nanj položimo en kolut testa. S sladkorjem posujemo tudi zgornjo plast koluta in ga razvaljamo na 2 mm debeline.

  10. Razvaljane piškote odlagamo na pladenj pokrit s papirjem za peko.

  11. Piškote pečemo 6 minut na eni strani in 4 minute na drugi strani. Ko obračamo piškote, po potrebi sploščimo napihnjene robove. Ko piškoti karamelizirajo in postanejo rjave barve jih vzamemo iz pečice in ohladimo.

  12. Hranimo jih v zaprti posodi 3-4 dni

  13.