V skodelici skupaj zmešamo sladkor v prahu in cimet. Pustimo ob strani.
Hrustljavi cimetovi piškoti
Sestavine
-
- 120 g sladkor v prahu
- 9 g cimet
- 1 jajčni rumenjak
- 12 ml mleko
- 275 g listnato testo
- 25 g mandljevi lističi
Priprava
V manjši skodelici skupaj zmešamo rumenjak in žlico mleka. Pustimo ob strani.
Na papirju za peko razvaljamo listnato testo v večji pravokotnik (30 x 40 cm).
Testo premažemo z rumenjakom in čez enakomerno potresemo mandljeve lističe.
Obloženo testo bogato posipamo približno s tretjino cimetovega sladkorja. Preostalo polovico sladkorja porabimo za razvaljanje.
Testo zavijemo v tesno rolado, rolado zavijemo v folijo in jo postavimo v hladilnik za 30 minut.
Pečico segrejemo na 200 °C.
Rolado narežemo na 5 mm debele rezine.
Papir za peko posujemo s cimetovim sladkorjem in nanj položimo en kolut testa. S sladkorjem posujemo tudi zgornjo plast koluta in ga razvaljamo na 2 mm debeline.
Razvaljane piškote odlagamo na pladenj pokrit s papirjem za peko.
Piškote pečemo 6 minut na eni strani in 4 minute na drugi strani. Ko obračamo piškote, po potrebi sploščimo napihnjene robove. Ko piškoti karamelizirajo in postanejo rjave barve jih vzamemo iz pečice in ohladimo.
Hranimo jih v zaprti posodi 3-4 dni