Preprosto več za vas
Hrustljavi obloženi rogljički

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sašo Šketa
Sašo Šketa
Pridružite se Saši Šketa in se naučite preprostih trikov, kako zablesteti pri ustvarjanju sladic.

Sestavine

Rogljiček Rogljiček
(maslen)
2
Kremni sir Kremni sir2 žlice žlica
Grški jogurt Grški jogurt1 žlice žlica
Fige Fige
(sveže)
2
Med Med1 žlice žlica
Pistacije Pistacije
(nasekljane)
2 žlice žlica

Hrustljavi obloženi rogljički

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

10 min
(1)

Priprava

Priprava:

  1. Vzamemo masleni rogljič in ga sploščimo s pomočjo valjarja.
  2. V ponvi segrejemo nekaj masla in na njem popražimo sploščene rogljiče. Približno 2 minuti na vsaki strani.
  3. V skledi zmešamo kremni sir in grški tip jogurta.
  4. Na pražen rogljič najprej namažemo kremo, čez dodamo rezine svežih fig, nato še med in nasekljane pistacije.

Nasvet:

Recept pride prav kadar imamo nekaj dni stare rogljičke, ki jih je potrebno porabiti.