Špinačo blanširajte v slani vreli vodi, potem pa jo takoj potopite v ledeno hladno vodo, da ohrani lepo zeleno barvo.
Hrustljavi špinačni njoki s parmezanovo omako
Sestavine
4
število porcij
-
njoki
- 300 g špinača
- 600 g krompir
- 200 g pšenična moka
- 1 jajca
-
omaka
- 100 g parmezan
- 1 dl mleko
- 30 g maslo
- 1 česen
Priprava
Nato jo odcedite, močno ožemite in zmešajte v gladko maso.
Krompir skuhajte in ga pretlačite v pire, ki mu dodate špinačo, jajce in moko.
Posolite ter zamesite gladko testo (če je testo preveč lepljivo, lahko dodate še malo moke).
Razvaljajte ga v kačo in narežite na njoke poljubne velikosti.
Zlagajte jih na pomokano površino in med njimi puščajte dovolj prostora, da se ne sprimejo.
V večji kozici segrejte olje in njoke ocvrite, da dobijo hrustljavo skorjico.
Še vroče postrezite s parmezanovo omako.
Recept je bil objavljen v reviji Preprosto 2016.