Preprosto več za vas
Hrustljavi špinačni njoki s parmezanovo omako

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

njoki

Špinača Špinača300 g g
Krompir Krompir600 g g
Pšenična moka Pšenična moka200 g g
Jajca Jajca1

omaka

Parmezan Parmezan100 g g
Mleko Mleko1 dl dl
Maslo Maslo30 g g
Česen Česen1

Hrustljavi špinačni njoki s parmezanovo omako

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(4)

Priprava

  1. Špinačo blanširajte v slani vreli vodi, potem pa jo takoj potopite v ledeno hladno vodo, da ohrani lepo zeleno barvo.
  2. Nato jo odcedite, močno ožemite in zmešajte v gladko maso.
  3. Krompir skuhajte in ga pretlačite v pire, ki mu dodate špinačo, jajce in moko.
  4. Posolite ter zamesite gladko testo (če je testo preveč lepljivo, lahko dodate še malo moke).
  5. Razvaljajte ga v kačo in narežite na njoke poljubne velikosti.
  6. Zlagajte jih na pomokano površino in med njimi puščajte dovolj prostora, da se ne sprimejo.
  7. V večji kozici segrejte olje in njoke ocvrite, da dobijo hrustljavo skorjico.
  8. Še vroče postrezite s parmezanovo omako.

Recept je bil objavljen v reviji Preprosto 2016.