
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
njoki
Špinača Špinača | 300 g g | |
Krompir Krompir | 600 g g | |
Pšenična moka Pšenična moka | 200 g g | |
Jajca Jajca | 1 |
omaka
Parmezan Parmezan | 100 g g | |
Mleko Mleko | 1 dl dl | |
Maslo Maslo | 30 g g | |
Česen Česen | 1 |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listHrustljavi špinačni njoki s parmezanovo omako
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
- Špinačo blanširajte v slani vreli vodi, potem pa jo takoj potopite v ledeno hladno vodo, da ohrani lepo zeleno barvo.
- Nato jo odcedite, močno ožemite in zmešajte v gladko maso.
- Krompir skuhajte in ga pretlačite v pire, ki mu dodate špinačo, jajce in moko.
- Posolite ter zamesite gladko testo (če je testo preveč lepljivo, lahko dodate še malo moke).
- Razvaljajte ga v kačo in narežite na njoke poljubne velikosti.
- Zlagajte jih na pomokano površino in med njimi puščajte dovolj prostora, da se ne sprimejo.
- V večji kozici segrejte olje in njoke ocvrite, da dobijo hrustljavo skorjico.
- Še vroče postrezite s parmezanovo omako.
Recept je bil objavljen v reviji Preprosto 2016.