Hrustljavi špinačni njoki s parmezanovo omako

Hrustljavi špinačni njoki s parmezanovo omako image
Težavnost Lahko
Priprava 0 min
Kuhanje 1 h

Sestavine

4 število porcij
  • njoki

    • 300   g špinača
    • 600   g krompir
    • 200   g pšenična moka
    • 1   jajca
  • omaka

    • 100   g parmezan
    • 1   dl mleko
    • 30   g maslo
    • 1   česen

Priprava

  1. Špinačo blanširajte v slani vreli vodi, potem pa jo takoj potopite v ledeno hladno vodo, da ohrani lepo zeleno barvo.

  2. Nato jo odcedite, močno ožemite in zmešajte v gladko maso.

  3. Krompir skuhajte in ga pretlačite v pire, ki mu dodate špinačo, jajce in moko.

  4. Posolite ter zamesite gladko testo (če je testo preveč lepljivo, lahko dodate še malo moke).

  5. Razvaljajte ga v kačo in narežite na njoke poljubne velikosti.

  6. Zlagajte jih na pomokano površino in med njimi puščajte dovolj prostora, da se ne sprimejo.

  7. V večji kozici segrejte olje in njoke ocvrite, da dobijo hrustljavo skorjico.

  8. Še vroče postrezite s parmezanovo omako.

  9. Recept je bil objavljen v reviji Preprosto 2016.