Italijanska čičerikina juha

Gašper Plankar
Gašper Plankar
Italijanska čičerikina juha image
Težavnost Lahko
Priprava 0 min
Kuhanje 1 h

Sestavine

4 osebe
    • 1   žlica olivno olje
    • 4   krompir
    • 2   korenje
    •   sol
    •   poper
    • 0,25   žličk rožmarin
    • 0,25   žličk timijan
    • 0,25   žličk bazilika
    • 1   žlica paradižnikov koncentrat
    • 1   jušna osnova
    • 50   g testenine
    • 4   listnati ohrovt
    • 200   g čičerika

Priprava

    Zelenjavno jušno kocko raztopi v 2 L vrele vode, postavi na stran. V večjo posodo za kuhanje dodaj olivno olje, narezan krompir, narezano korenje in vse skupaj dobro prepraži (cca. 1-2 minuti). Dodaj sol, poper, posušen rožmarin, posušen timijan, posušeno baziliko, paradižnikov koncentrat in zelenjavno jušno osnovo. Dobro premešaj, zavri in kuhaj okoli 30 minut. Na koncu pa še dodaj veganske testenine, kodrolistnat ohrovt ali špinačo in čičeriko, premešaj, zavri in kuhaj 10 minut. Italijansko čičerikino juho postrezi še toplo.