Italijanski prstani z višnjami

Sašo Šketa
Sašo Šketa
Italijanski prstani z višnjami
TežavnostTežko
Priprava3:00 h

Priprava

    Krema

  1. Začnemo s pripravo vanilijevega pudinga. V loncu skupaj zmešamo 350 ml mleka, sladkor in vanilijev sladkor. Segrejemo do vretja.

  2. V ločeni skodelici zmešamo 50 ml mleka in mešanico vanilijevega pudinga.

  3. V vroče mleko vmešamo mešanico za puding in kuhamo na zmernem ognju 2-3 minuti.

  4. H kuhanemu pudingu dodamo še vanilijev ekstrakt. Puding prelijemo v plitko posodo in pokrijemo površino s folijo za živila. Postavimo ga v hladilnik in ga popolnoma ohladimo. Ohlajen puding dobro premešamo in precedimo skozi cedilo da dobimo svilnato teksturo.

  5. Sladko smetano stepemo do čvrstih vrhov in jo primešamo k vanilijevim pudingu. Kremo prestavimo v vrečko za brizganje z zvezdastim nastavkom in jo shranimo za kasneje.

  6. Prstani

  7. V lonec vlijemo mleko, vodo, dodamo maslo, vanilijev sladkor in sol. Premešamo in na zmernem ognju segrejemo tik do vretja.

  8. V lonec stresemo moko in dobro premešamo s kuhalnico. Na zmernem ognju kuhamo in mešamo testo približno 3 minute. Testo se mora sprijeti skupaj v kepo.

  9. Testo prestavimo v skledo in ga pustimo stati 2-3 minute, da se rahlo ohladi.

  10. K testu postopoma primešamo jajca. Ko je prvo jajce v celoti umešano v testo dodamo drugega in tako nadaljujemo dokler ne porabimo vseh jajc.

  11. Testo prestavimo v vrečko za brizganje z zvezdastim nastavkom (12 mm).

  12. Na papir za peko narišemo kroge s premerom 7 cm. Papir nato narežemo na posamezne kvadratne listke.

  13. Sedaj nabrizgamo testo na izrezane listke. Brizgamo znotraj narisanega kroga, ko naredimo eno plast obroča nanj nabrizgamo še drugo plast obroča.

  14. V loncu segrejemo olje za cvrtje na 160-170 °C.

  15. V vroče olje previdno položimo listek z nabrizganim testom tako, da ga obrnemo na glavo.

  16. Ko se papir odlepi od testa ga odstranimo. Testo cvremo 6-7 minut, do bogate rjave barve. Na polovici cvrtja prstan obrnemo.

  17. Ocvrte prstane odcedimo na papirnati brisački.

  18. Prstane po širini prerežemo na pol in na spodnjo stran namažemo višnjevo marmelado.

  19. Na marmelado nabrizgamo plast kreme, pokrijemo z drugo polovico testa in s kremo pokrijemo še luknjo v prstanu. Na vrh položimo amarena višnjo in celotni prstan posujemo s sladkorjem v prahu. Prstane postrežemo takoj.