Pečico prižgi na 160 °C in obloži pekač s peki papirjem. V večjo posodo dodaj ovsene kosmiče, mandljevo moko, pekan orehe, sol, kokosovo olje, agavin sirup in vanilijev strok. Vse skupaj dobro zmešaj. Maso prestavi na pekač in postavi v pečico, za 10-15 minut. Pečeno granolo popolnoma ohladi. Jabolka nareži na manjše koščke. V večjo posodo dodaj jabolka, vodo in cimet. Kuhaj 10 minut, vmes večkrat premešaj. Kuhana jabolka popolnoma ohladi. Vzemi 4 manjše (približno 220 ml) kozarčke. V kozarček dodaj nekaj granole, kokosov jogurt in kuhana jabolka. Ponovi vajo za celoten kozarček in za vse preostale kozarčke. Jabolčni pitin parfait okrasi s pekan orehi.
Jabolčni pitin parfait
Sestavine
4
število kozarcev
-
kuhana jabolka
- 4 jabolka
- 36 ml voda
- 3 g cimet
-
granola
- 90 g ovseni kosmiči
- 95 g mandljeva moka
- 100 g pekani
- ščepec sol
- 24 ml kokosovo olje
- 24 ml agavin sirup
- vanilijev strok
- kokosov desert