Jabolčni pitin parfait

Gašper Plankar
Gašper Plankar
Jabolčni pitin parfait image
Težavnost Lahko
Priprava 0 min
Kuhanje 1 h

Sestavine

4 število kozarcev
  • kuhana jabolka

    • 4   jabolka
    • 36   ml voda
    • 3   g cimet
  • granola

    • 90   g ovseni kosmiči
    • 95   g mandljeva moka
    • 100   g pekani
    •   ščepec sol
    • 24   ml kokosovo olje
    • 24   ml agavin sirup
    •   vanilijev strok
    •   kokosov desert

Priprava

    Pečico prižgi na 160 °C in obloži pekač s peki papirjem. V večjo posodo dodaj ovsene kosmiče, mandljevo moko, pekan orehe, sol, kokosovo olje, agavin sirup in vanilijev strok. Vse skupaj dobro zmešaj. Maso prestavi na pekač in postavi v pečico, za 10-15 minut. Pečeno granolo popolnoma ohladi. Jabolka nareži na manjše koščke. V večjo posodo dodaj jabolka, vodo in cimet. Kuhaj 10 minut, vmes večkrat premešaj. Kuhana jabolka popolnoma ohladi. Vzemi 4 manjše (približno 220 ml) kozarčke. V kozarček dodaj nekaj granole, kokosov jogurt in kuhana jabolka. Ponovi vajo za celoten kozarček in za vse preostale kozarčke. Jabolčni pitin parfait okrasi s pekan orehi.