Jagnječji kare z ratatujem in gratiniranim krompirjem

Jagnječji kare z ratatujem in gratiniranim krompirjem  image
Težavnost Srednje
Priprava 30 min
Kuhanje 30 min

Sestavine

4 število porcij
  • SESTAVINE ZA JAGNJEČJO PEČENKO:

    • 2   kosov jagnječja pečenka
    • 2   žlice ekstra deviško oljčno olje
    • 4   kosov strok česna
    •   rožmarin
    •   timijan
    •   sol
    •   poper
  • SESTAVINE ZA RATATOUILLE:

    • 1   kos čebula
    • 1   kos rdeča paprika
    • 1   kos rumena paprika
    • 1   kos jajčevec
    • 2   kosov bučke
    • 2   kosov strok česna
    • 400   g paradižnik v pločevinki
    • 6   žlice ekstra deviško oljčno olje
    •   timijan
    •   bazilika
    •   sol
    • 400   g gratiniran krompir

Priprava

    MESO
  1. Jagnječja kareja natremo s sesekljanim česnom, rožmarinom in timijanom ter mariniramo v hladilniku vsaj 30 minut, najbolje čez noč.

  2. ZA RATATOUILLE
  3. v veliki ponvi segrejemo olivno olje. Na kocke narezano čebulo in sesekljane stroke česna prepražimo, da postanejo stekleni.Najprej dodamo na kocke narezan jajčevec in ga pražimo 2-3 minute. Nato dodamo na kocke narezane bučke in papriko ter jih dušimo še 3-4 minute, da se zelenjava nekoliko zmehča.Dodamo paradižnik iz konzerve in dobro premešamo.Dodamo svež timijan in baziliko ter začinimo s soljo, poprom in ščepcem sladkorja.Ratatouille kuhamo približno 30 minut, da se zelenjava zmehča in omaka zgosti. Medtem pripravimo jagnjetino in gratiniran krompir.

  4. Za jagnječje kareje: pečico segrejemo na 200 °C.

  5. V ponvi segrejmo olivno olje. Jagnječja kareja v ponvi na obeh straneh zlato rjavo popečemo, nato začinimo s soljo in poprom.

  6. Jagnječja kareja položimo v posodo in ju v ogreti pečici pečemo približno 20-25 minut (odvisno od želene stopnje zapečenosti).

  7. Za gratiniran krompir: gratiniran krompir damo v pečico z jagnjetino za približno 20 minut, ne da bi ga prej odmrznili. Gratiniran krompir pustimo v izključeni pečici na toplem.

  8. Jagnječja kareja vzamemo iz pečice in ju pustimo počivati 5 minut, preden ju narežemo na kotlete in postrežete.

  9. Jagnječja kareja postrežemo z ratatouillem in gratiniranim krompirjem. Uživajte v tej okusni jedi!

Hranilne vrednosti

Kcal 690
Proteini (g) 50
Ogljikovi hidrati (g) 25
Maščobe (g) 39
Kj 2888