Jagnječji kare z ratatujem in gratiniranim krompirjem

Jagnječji kare z ratatujem in gratiniranim krompirjem

TežavnostSrednje
Priprava30 min
Kuhanje30 min

Priprava

    MESO
  1. Jagnječja kareja natremo s sesekljanim česnom, rožmarinom in timijanom ter mariniramo v hladilniku vsaj 30 minut, najbolje čez noč.
  2. ZA RATATOUILLE
  3. v veliki ponvi segrejemo olivno olje. Na kocke narezano čebulo in sesekljane stroke česna prepražimo, da postanejo stekleni.Najprej dodamo na kocke narezan jajčevec in ga pražimo 2-3 minute. Nato dodamo na kocke narezane bučke in papriko ter jih dušimo še 3-4 minute, da se zelenjava nekoliko zmehča.Dodamo paradižnik iz konzerve in dobro premešamo.Dodamo svež timijan in baziliko ter začinimo s soljo, poprom in ščepcem sladkorja.Ratatouille kuhamo približno 30 minut, da se zelenjava zmehča in omaka zgosti. Medtem pripravimo jagnjetino in gratiniran krompir.
  4. Za jagnječje kareje: pečico segrejemo na 200 °C.
  5. V ponvi segrejmo olivno olje. Jagnječja kareja v ponvi na obeh straneh zlato rjavo popečemo, nato začinimo s soljo in poprom.
  6. Jagnječja kareja položimo v posodo in ju v ogreti pečici pečemo približno 20-25 minut (odvisno od želene stopnje zapečenosti).
  7. Za gratiniran krompir: gratiniran krompir damo v pečico z jagnjetino za približno 20 minut, ne da bi ga prej odmrznili. Gratiniran krompir pustimo v izključeni pečici na toplem.
  8. Jagnječja kareja vzamemo iz pečice in ju pustimo počivati 5 minut, preden ju narežemo na kotlete in postrežete.
  9. Jagnječja kareja postrežemo z ratatouillem in gratiniranim krompirjem. Uživajte v tej okusni jedi!

Hranilna vrednost na obrok

Kcal690 kCal
Ogljikovi hidrati25 g
Beljakovine50 g
Maščoba39 g
Kj2888 kJ

Podobni recepti