Priprava
- MESO
- Jagnječja kareja natremo s sesekljanim česnom, rožmarinom in timijanom ter mariniramo v hladilniku vsaj 30 minut, najbolje čez noč. ZA RATATOUILLE
- v veliki ponvi segrejemo olivno olje. Na kocke narezano čebulo in sesekljane stroke česna prepražimo, da postanejo stekleni.Najprej dodamo na kocke narezan jajčevec in ga pražimo 2-3 minute. Nato dodamo na kocke narezane bučke in papriko ter jih dušimo še 3-4 minute, da se zelenjava nekoliko zmehča.Dodamo paradižnik iz konzerve in dobro premešamo.Dodamo svež timijan in baziliko ter začinimo s soljo, poprom in ščepcem sladkorja.Ratatouille kuhamo približno 30 minut, da se zelenjava zmehča in omaka zgosti. Medtem pripravimo jagnjetino in gratiniran krompir.
- Za jagnječje kareje: pečico segrejemo na 200 °C.
- V ponvi segrejmo olivno olje. Jagnječja kareja v ponvi na obeh straneh zlato rjavo popečemo, nato začinimo s soljo in poprom.
- Jagnječja kareja položimo v posodo in ju v ogreti pečici pečemo približno 20-25 minut (odvisno od želene stopnje zapečenosti).
- Za gratiniran krompir: gratiniran krompir damo v pečico z jagnjetino za približno 20 minut, ne da bi ga prej odmrznili. Gratiniran krompir pustimo v izključeni pečici na toplem.
- Jagnječja kareja vzamemo iz pečice in ju pustimo počivati 5 minut, preden ju narežemo na kotlete in postrežete.
- Jagnječja kareja postrežemo z ratatouillem in gratiniranim krompirjem. Uživajte v tej okusni jedi!