
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Jajca Jajca | 4 | ||
Avokado Avokado | 1 | ||
Gorčica Gorčica | 15 g g | ||
Kisla smetana Kisla smetana | 22 g g | ||
Poper Poper | |||
Pinjole Pinjole | 20 g g | ||
Drobnjak Drobnjak |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamJajca, polnjena z avokadovo kremo
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
1. Jajca položite v kozico s hladno vodo, pristavite na štedilnik in po zavretju na majhnem ognju kuhajte še devet minut.
2. Jajca prelijte s hladno vodo, da ustavite kuhanje. V vodi jih ohladite, nato previdno olupite in po dolgem prerežite na polovico.
3. Avokado po dolgem prerežite in v posodo z žlico izdolbite avokadovo meso.
4. Dodajte mu kuhane rumenjake, gorčico, kislo smetano, solite in poprajte ter vse skupaj dobro pretlačite z vilico.
5. Avokadovo kremo nadevajte v dresirno vrečko ali pa kar v vrečko za zamrzovanje, na koničastem delu zarežite luknjo in s kremo napolnite kuhane jajčne beljake.
6. Okrasite z drobnjakom in pinjolami.
NASVET: Sveže kuhana jajca se težko lupijo. Zato svetujemo, da jih na hitro ohladite v hladni vodi in si lupljenje olajšate.
Recept je bil objavljen v reviji Preprosto 2016.