Preprosto več za vas
Jajca, polnjena z avokadovo kremo

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Jajca Jajca4
Avokado Avokado1
Gorčica Gorčica15 g g
Kisla smetana Kisla smetana22 g g
Poper Poper
Pinjole Pinjole20 g g
Drobnjak Drobnjak

Jajca, polnjena z avokadovo kremo

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

20 min
(1)

Priprava

1. Jajca položite v kozico s hladno vodo, pristavite na štedilnik in po zavretju na majhnem ognju kuhajte še devet minut.

2. Jajca prelijte s hladno vodo, da ustavite kuhanje. V vodi jih ohladite, nato previdno olupite in po dolgem prerežite na polovico.

3. Avokado po dolgem prerežite in v posodo z žlico izdolbite avokadovo meso.

4. Dodajte mu kuhane rumenjake, gorčico, kislo smetano, solite in poprajte ter vse skupaj dobro pretlačite z vilico.

5. Avokadovo kremo nadevajte v dresirno vrečko ali pa kar v vrečko za zamrzovanje, na koničastem delu zarežite luknjo in s kremo napolnite kuhane jajčne beljake.

6. Okrasite z drobnjakom in pinjolami.

NASVET: Sveže kuhana jajca se težko lupijo. Zato svetujemo, da jih na hitro ohladite v hladni vodi in si lupljenje olajšate.

Recept je bil objavljen v reviji Preprosto 2016.