1. Jajca položite v kozico s hladno vodo, pristavite na štedilnik in po zavretju na majhnem ognju kuhajte še devet minut.
Jajca, polnjena z avokadovo kremo
Sestavine
4
število porcij
-
- 4 jajca
- 1 avokado
- 15 g gorčica
- 22 g kisla smetana
- poper
- 20 g pinjole
- drobnjak
Priprava
2. Jajca prelijte s hladno vodo, da ustavite kuhanje. V vodi jih ohladite, nato previdno olupite in po dolgem prerežite na polovico.
3. Avokado po dolgem prerežite in v posodo z žlico izdolbite avokadovo meso.
4. Dodajte mu kuhane rumenjake, gorčico, kislo smetano, solite in poprajte ter vse skupaj dobro pretlačite z vilico.
5. Avokadovo kremo nadevajte v dresirno vrečko ali pa kar v vrečko za zamrzovanje, na koničastem delu zarežite luknjo in s kremo napolnite kuhane jajčne beljake.
6. Okrasite z drobnjakom in pinjolami.
NASVET: Sveže kuhana jajca se težko lupijo. Zato svetujemo, da jih na hitro ohladite v hladni vodi in si lupljenje olajšate.
Recept je bil objavljen v reviji Preprosto 2016.