Jajca, polnjena z avokadovo kremo

Jajca, polnjena z avokadovo kremo image
Težavnost Lahko
Priprava 0 min
Kuhanje 20 min

Sestavine

4 število porcij
    • 4   jajca
    • 1   avokado
    • 15   g gorčica
    • 22   g kisla smetana
    •   poper
    • 20   g pinjole
    •   drobnjak

Priprava

    1. Jajca položite v kozico s hladno vodo, pristavite na štedilnik in po zavretju na majhnem ognju kuhajte še devet minut.

    2. Jajca prelijte s hladno vodo, da ustavite kuhanje. V vodi jih ohladite, nato previdno olupite in po dolgem prerežite na polovico.

    3. Avokado po dolgem prerežite in v posodo z žlico izdolbite avokadovo meso.

    4. Dodajte mu kuhane rumenjake, gorčico, kislo smetano, solite in poprajte ter vse skupaj dobro pretlačite z vilico.

    5. Avokadovo kremo nadevajte v dresirno vrečko ali pa kar v vrečko za zamrzovanje, na koničastem delu zarežite luknjo in s kremo napolnite kuhane jajčne beljake.

    6. Okrasite z drobnjakom in pinjolami.

    NASVET: Sveže kuhana jajca se težko lupijo. Zato svetujemo, da jih na hitro ohladite v hladni vodi in si lupljenje olajšate.

    Recept je bil objavljen v reviji Preprosto 2016.