Hruško in jabolko olupi ter nareži na koščke (vse skupaj naj bo za prb. 300 g sadja - lahko sta tudi dve hruški in eno jabolko, lahko pa uporabiš katerokoli sadje). Vse skupaj prelij s sokom ene limete, dodaj javorjev sirup, žličko cimeta in vse skupaj z žlico dobro premešaj. Sadje nadevaj v pekač (ponvici).
Jesenski drobljenček
Sestavine
2
število pekačev
-
- 1 hruška
- 1 jabolka
- limetin sok
- 3 g cimet
- 12 ml javorjev sirup
- 60 g ovseni kosmiči
- 24 ml agavin sirup
- 50 g ghee maslo
- 45 g indijski oreščki
- 30 g mleti lešniki
- 3 g pecilni prašek
- 20 g brezglutenska moka
- 1 vanilijev sladkor
-
priloga
- vanilijev sladoled
- sladka smetana
- konopljin med
Priprava
V večjo posodo stresi vse ostale sestavine in dobro premešaj z električnim mešalnikom. Zmes nadevaj v ponvici in jo z žlico dobro pritisni ob dno. Peci 30 minut na 180˙C.
Jesenski drobljenček nadevaj na krožnike in mu dodaj prilogo po želji. Super okusen je s sladoledom, smetano in konopljinim medom.