Jesenski drobljenček

Jesenski drobljenček image
Težavnost Lahko
Priprava 0 min
Kuhanje 1 h

Sestavine

2 število pekačev
    • 1   hruška
    • 1   jabolka
    •   limetin sok
    • 3   g cimet
    • 12   ml javorjev sirup
    • 60   g ovseni kosmiči
    • 24   ml agavin sirup
    • 50   g ghee maslo
    • 45   g indijski oreščki
    • 30   g mleti lešniki
    • 3   g pecilni prašek
    • 20   g brezglutenska moka
    • 1   vanilijev sladkor
  • priloga

    •   vanilijev sladoled
    •   sladka smetana
    •   konopljin med

Priprava

    Hruško in jabolko olupi ter nareži na koščke (vse skupaj naj bo za prb. 300 g sadja - lahko sta tudi dve hruški in eno jabolko, lahko pa uporabiš katerokoli sadje). Vse skupaj prelij s sokom ene limete, dodaj javorjev sirup, žličko cimeta in vse skupaj z žlico dobro premešaj. Sadje nadevaj v pekač (ponvici).

    V večjo posodo stresi vse ostale sestavine in dobro premešaj z električnim mešalnikom. Zmes nadevaj v ponvici in jo z žlico dobro pritisni ob dno. Peci 30 minut na 180˙C.

    Jesenski drobljenček nadevaj na krožnike in mu dodaj prilogo po želji. Super okusen je s sladoledom, smetano in konopljinim medom.