Jesenski kozarčki

Jesenski kozarčki image
Težavnost Lahko
Priprava 0 min
Kuhanje 30 min

Sestavine

5 število porcij
    • 2   jabolka
    • 60   g sladkor
    • 4   g cimet
    • 72   g maslo
    • 1   sladka smetana
    • 1   sadna skuta
    • 4   krhki masleni piškoti

Priprava

    Jabolka olupimo in narežemo na majhne koščke. Dodamo sladkor, cimet in premešamo. Na ponvici stopimo maslo in dodamo jabolka. Malce jih podušimo (da postanejo mehka). Odstavimo in razdelimo v lončke. Pustimo, da se ohladijo. Posebej stepemo smetano in sladkor (vendar ne preveč), masa naj bo še vedno malce “mehka”. Dodamo k skuti in dobro premešamo.

    Piškote zdrobimo in jih približno po eno žlico, vsujemo v kozarčke, na plast jabolk. Dodamo plast kreme. Po želji okrasimo s piškoti, jabolki, rozinami, … Postrežemo ohlajeno.

    Nasvet:Dušenim jabolkam lahko dodamo tudi malce ruma.