
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Jabolka Jabolka | 2 | |
Sladkor Sladkor | 60 g g | |
Cimet Cimet | 4 g g | |
Maslo Maslo | 72 g g | |
Sladka smetana Sladka smetana | 1 | |
Sadna skuta Sadna skuta | 1 | |
Krhki masleni piškoti Krhki masleni piškoti | 4 |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listJesenski kozarčki
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Jabolka olupimo in narežemo na majhne koščke. Dodamo sladkor, cimet in premešamo. Na ponvici stopimo maslo in dodamo jabolka. Malce jih podušimo (da postanejo mehka). Odstavimo in razdelimo v lončke. Pustimo, da se ohladijo. Posebej stepemo smetano in sladkor (vendar ne preveč), masa naj bo še vedno malce “mehka”. Dodamo k skuti in dobro premešamo.
Piškote zdrobimo in jih približno po eno žlico, vsujemo v kozarčke, na plast jabolk. Dodamo plast kreme. Po želji okrasimo s piškoti, jabolki, rozinami, … Postrežemo ohlajeno.
Nasvet:Dušenim jabolkam lahko dodamo tudi malce ruma.