Jabolka olupimo in narežemo na majhne koščke. Dodamo sladkor, cimet in premešamo. Na ponvici stopimo maslo in dodamo jabolka. Malce jih podušimo (da postanejo mehka). Odstavimo in razdelimo v lončke. Pustimo, da se ohladijo. Posebej stepemo smetano in sladkor (vendar ne preveč), masa naj bo še vedno malce “mehka”. Dodamo k skuti in dobro premešamo.
Jesenski kozarčki
Sestavine
5
število porcij
-
- 2 jabolka
- 60 g sladkor
- 4 g cimet
- 72 g maslo
- 1 sladka smetana
- 1 sadna skuta
- 4 krhki masleni piškoti
Priprava
Piškote zdrobimo in jih približno po eno žlico, vsujemo v kozarčke, na plast jabolk. Dodamo plast kreme. Po želji okrasimo s piškoti, jabolki, rozinami, … Postrežemo ohlajeno.
Nasvet:Dušenim jabolkam lahko dodamo tudi malce ruma.