Preprosto več za vas
Jogurtovi ploščati kruhki iz ponvice s pestom rdeče pese

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

sestavine za kruhke

Bela moka Bela moka480 g g
Jogurt Jogurt420 g g

sestavine za pesto

Rdeča pesa Rdeča pesa
(pečena)
500 g g
Česen Česen2 stroki strok
Limonin sok Limonin sok
Sirni namaz Sirni namaz
Bazilika Bazilika
Mandlji Mandlji
Sol Sol4 g g
Kisla smetana Kisla smetana10 g g

Jogurtovi ploščati kruhki iz ponvice s pestom rdeče pese

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(0)

Priprava

V skledo presejemo moko. Dodamo jogurt. Testo razdelimo v manjše kroglice, ki jih razvaljamo na približno 5 mm debele trake. Teflonsko ponev ogrejemo pri srednji temperaturi. Sploščeno testo položimo v segreto ponev. Ko se zlato rjavo obarva in napihne, ga obrnemo in enako spečemo še po drugi strani. Ploščati kruhki so najboljši še topli. Odlični so z namazom.

Za pripravo pesta rdečo peso temeljito operemo in zavijemo v alu-folijo. Zavito naložimo v pekač in jo za 30 minut potisnemo v predhodno segreto pečico na 200°C. Ko je rdeča pesa pečena, počakamo da se malo ohladi, nato jo odvijemo in narežemo na manjše koščke, ki jih damo v večjo posodo. Pesi dodamo na drobno sesekljan česen, sok limone, sirni namaz, žličko soli, lističe bazilike in zdrobljene mandeljne (ostanek sadno oreščkaste vrtčevske malice). Vse sestavine dobro zmeljemo s paličnim mešalnikom in pesin pesto je pripravljen. Preložimo ga v posodico za namaz/pesto in ga okrasimo z lističi bazilike.

Pesin pesto namažemo na jogurtove ploščate kruhke iz ponvice, okrasimo z naribano pečeno rdečo peso, listkom bazilike in žlico kisle smetane (ostanek vrtčevskega zajtrka).

Avtorji: Otroci oddelka Lunice in Zvezdice, vrtec Antona Medveda Kamnik, enota Kekec