Vse sestavine v mešalniku dobro zmiksamo. Pašteto nadevamo v dresurno vrečko in pustimo v hladilniku, da se dobro ohladi. Ohlajeno pašteto stisnemo na bagle ali na popečene rezine bagete ter obložimo. Okrasimo z marmelado in na drobno narezano jagodo ter postrežemo.Dobra kombinacija je z malce sladko-kiselkaste višnjeve marmelade in na drobne kocke narezane jagode prava pika na i.Ribjo pašteto lahko hranimo v hladilniku v nepredušno zaprti posodi do 3 dni. Na podoben način lahko pripravimo tudi piščančjo pašteto.
Kanapeji z ribjo pašteto
Sestavine
5
število porcij
-
sestavine za ribjo pašteto
- 1 pečena riba
- 4 inčun
- 1 strok česen
- 6 ml limonin sok
- 140 g majoneza
- 15 g gorčica
- 8 ml olivno olje
- ščepec sol
- poper
-
sestavine za kanape 1
- kruh "bagel"
- ribja pašteta
- marmelada
- 3 jagode
- koromač
- peteršilj
-
sestavine za kanape 2
- bageta
- ribja pašteta
- koromač
- dimljen losos
- čemaž
Priprava
V Lidlu Slovenija smo v sodelovanju z Ekošolo v letu 2015 zasnovali projekt Hrana ni za tjavendan. Z njim želimo ozaveščati in izobraževati o zmanjševanju in preprečevanju nastanka odpadne in zavržene hrane ter spodbujati praktično uporabo neporabljenih prehrambnih izdelkov. Preberite več na: https://www.boljsi-svet.si/
Recept jepripravilaUrška Fartelj(blog 220 stopinj poševno).
Fotografija: Urška Fartelj