
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
sestavine za ribjo pašteto
Pečena riba Pečena riba | 1 | |
Inčun Inčun | 4 | |
Česen Česen | 1 stroki strok | |
Limonin sok Limonin sok | 6 ml ml | |
Majoneza Majoneza | 140 g g | |
Gorčica Gorčica | 15 g g | |
Olivno olje Olivno olje | 8 ml ml | |
Sol Sol | ščepec ščepec | |
Poper Poper |
sestavine za kanape 1
Kruh "bagel" Kruh "bagel" | ||
Ribja pašteta Ribja pašteta | ||
Marmelada Marmelada | ||
Jagode Jagode | 3 | |
Koromač Koromač | ||
Peteršilj Peteršilj |
sestavine za kanape 2
Bageta Bageta | ||
Ribja pašteta Ribja pašteta | ||
Koromač Koromač | ||
Dimljen losos Dimljen losos | ||
Čemaž Čemaž |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listKanapeji z ribjo pašteto
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Vse sestavine v mešalniku dobro zmiksamo. Pašteto nadevamo v dresurno vrečko in pustimo v hladilniku, da se dobro ohladi. Ohlajeno pašteto stisnemo na bagle ali na popečene rezine bagete ter obložimo. Okrasimo z marmelado in na drobno narezano jagodo ter postrežemo.Dobra kombinacija je z malce sladko-kiselkaste višnjeve marmelade in na drobne kocke narezane jagode prava pika na i.
Ribjo pašteto lahko hranimo v hladilniku v nepredušno zaprti posodi do 3 dni. Na podoben način lahko pripravimo tudi piščančjo pašteto.
V Lidlu Slovenija smo v sodelovanju z Ekošolo v letu 2015 zasnovali projekt Hrana ni za tjavendan. Z njim želimo ozaveščati in izobraževati o zmanjševanju in preprečevanju nastanka odpadne in zavržene hrane ter spodbujati praktično uporabo neporabljenih prehrambnih izdelkov. Preberite več na: https://www.boljsi-svet.si/
Recept jepripravilaUrška Fartelj(blog 220 stopinj poševno).
Fotografija: Urška Fartelj