Kanapeji z ribjo pašteto

Kanapeji z ribjo pašteto image
Težavnost Lahko
Priprava 0 min
Kuhanje 30 min

Sestavine

5 število porcij
  • sestavine za ribjo pašteto

    • 1   pečena riba
    • 4   inčun
    • 1   strok česen
    • 6   ml limonin sok
    • 140   g majoneza
    • 15   g gorčica
    • 8   ml olivno olje
    •   ščepec sol
    •   poper
  • sestavine za kanape 1

    •   kruh "bagel"
    •   ribja pašteta
    •   marmelada
    • 3   jagode
    •   koromač
    •   peteršilj
  • sestavine za kanape 2

    •   bageta
    •   ribja pašteta
    •   koromač
    •   dimljen losos
    •   čemaž

Priprava

    Vse sestavine v mešalniku dobro zmiksamo. Pašteto nadevamo v dresurno vrečko in pustimo v hladilniku, da se dobro ohladi. Ohlajeno pašteto stisnemo na bagle ali na popečene rezine bagete ter obložimo. Okrasimo z marmelado in na drobno narezano jagodo ter postrežemo.Dobra kombinacija je z malce sladko-kiselkaste višnjeve marmelade in na drobne kocke narezane jagode prava pika na i.Ribjo pašteto lahko hranimo v hladilniku v nepredušno zaprti posodi do 3 dni. Na podoben način lahko pripravimo tudi piščančjo pašteto.

    V Lidlu Slovenija smo v sodelovanju z Ekošolo v letu 2015 zasnovali projekt Hrana ni za tjavendan. Z njim želimo ozaveščati in izobraževati o zmanjševanju in preprečevanju nastanka odpadne in zavržene hrane ter spodbujati praktično uporabo neporabljenih prehrambnih izdelkov. Preberite več na: https://www.boljsi-svet.si/

    Recept jepripravilaUrška Fartelj(blog 220 stopinj poševno).

    Fotografija: Urška Fartelj