
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
sestavine za ribjo pašteto
Pečena riba Pečena riba | 1 | ||
Inčun Inčun | 4 | ||
Česen Česen | 1 stroki strok | ||
Limonin sok Limonin sok | 6 ml ml | ||
Majoneza Majoneza | 140 g g | ||
Gorčica Gorčica | 15 g g | ||
Olivno olje Olivno olje | 8 ml ml | ||
Sol Sol | ščepec ščepec | ||
Poper Poper |
sestavine za kanape 1
Kruh "bagel" Kruh "bagel" | |||
Ribja pašteta Ribja pašteta | |||
Marmelada Marmelada | |||
Jagode Jagode | 3 | ||
Koromač Koromač | |||
Peteršilj Peteršilj |
sestavine za kanape 2
Bageta Bageta | |||
Ribja pašteta Ribja pašteta | |||
Koromač Koromač | |||
Dimljen losos Dimljen losos | |||
Čemaž Čemaž |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamKanapeji z ribjo pašteto
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Vse sestavine v mešalniku dobro zmiksamo. Pašteto nadevamo v dresurno vrečko in pustimo v hladilniku, da se dobro ohladi. Ohlajeno pašteto stisnemo na bagle ali na popečene rezine bagete ter obložimo. Okrasimo z marmelado in na drobno narezano jagodo ter postrežemo.Dobra kombinacija je z malce sladko-kiselkaste višnjeve marmelade in na drobne kocke narezane jagode prava pika na i.
Ribjo pašteto lahko hranimo v hladilniku v nepredušno zaprti posodi do 3 dni. Na podoben način lahko pripravimo tudi piščančjo pašteto.
V Lidlu Slovenija smo v sodelovanju z Ekošolo v letu 2015 zasnovali projekt Hrana ni za tjavendan. Z njim želimo ozaveščati in izobraževati o zmanjševanju in preprečevanju nastanka odpadne in zavržene hrane ter spodbujati praktično uporabo neporabljenih prehrambnih izdelkov. Preberite več na: https://www.boljsi-svet.si/
Recept jepripravilaUrška Fartelj(blog 220 stopinj poševno).
Fotografija: Urška Fartelj