Preprosto več za vas
Kanapeji z ribjo pašteto

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

sestavine za ribjo pašteto

Pečena riba Pečena riba1
Inčun Inčun4
Česen Česen1 stroki strok
Limonin sok Limonin sok6 ml ml
Majoneza Majoneza140 g g
Gorčica Gorčica15 g g
Olivno olje Olivno olje8 ml ml
Sol Sol ščepec ščepec
Poper Poper

sestavine za kanape 1

Kruh "bagel" Kruh "bagel"
Ribja pašteta Ribja pašteta
Marmelada Marmelada
Jagode Jagode3
Koromač Koromač
Peteršilj Peteršilj

sestavine za kanape 2

Bageta Bageta
Ribja pašteta Ribja pašteta
Koromač Koromač
Dimljen losos Dimljen losos
Čemaž Čemaž

Kanapeji z ribjo pašteto

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

30 min
(0)

Priprava

Vse sestavine v mešalniku dobro zmiksamo. Pašteto nadevamo v dresurno vrečko in pustimo v hladilniku, da se dobro ohladi. Ohlajeno pašteto stisnemo na bagle ali na popečene rezine bagete ter obložimo. Okrasimo z marmelado in na drobno narezano jagodo ter postrežemo.Dobra kombinacija je z malce sladko-kiselkaste višnjeve marmelade in na drobne kocke narezane jagode prava pika na i.

Ribjo pašteto lahko hranimo v hladilniku v nepredušno zaprti posodi do 3 dni. Na podoben način lahko pripravimo tudi piščančjo pašteto.

V Lidlu Slovenija smo v sodelovanju z Ekošolo v letu 2015 zasnovali projekt Hrana ni za tjavendan. Z njim želimo ozaveščati in izobraževati o zmanjševanju in preprečevanju nastanka odpadne in zavržene hrane ter spodbujati praktično uporabo neporabljenih prehrambnih izdelkov. Preberite več na: https://www.boljsi-svet.si/

Recept jepripravilaUrška Fartelj(blog 220 stopinj poševno).

Fotografija: Urška Fartelj