Preprosto več za vas
Karameliziran piščančji prsni file, “fish and chips”, angleški sir z brusnicami in šipkov sirup

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

pišančji file

Piščančji file Piščančji file600 g g
Šipkov sirup Šipkov sirup0,5 dl dl
Solni cvet Solni cvet
Poper Poper
Rožmarin Rožmarin
Maslo Maslo50 g g

fish and chips

Ribe in krompirček Ribe in krompirček500 g g
Sir Wensleydale z brusnicami Sir Wensleydale z brusnicami200 g g
Pršut Pršut
Šipkov sirup Šipkov sirup0,5 dl dl

Karameliziran piščančji prsni file, “fish and chips”, angleški sir z brusnicami in šipkov sirup

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(0)

Priprava

Piščančji file

Rožmarin osmukamo in drobno sesekljamo.

Piščančji prsni file natremo z bezgovim sirupom in potresemo z nasekljanim rožmarinom. Mariniramo ga nekaj ur, še bolje čez noč.
Pečico ogrejemo na 200 °C.
V ponvi segrejemo maslo, na katerem piščančji file z vseh strani popečemo, da se zlato rjavo obarva in karamelizira. Prestavimo v segreto pečico in pečemo še 8 do 10 minut.
Karameliziran file začinimo s solnim cvetom in sveže mletim poprom, pokrijemo z alu folijo in pustimo počivati nekaj minut, preden ga narežemo.

“Fish and chips”

Sir Wesleydale z brusnicami nalomimo na manjše kose.
"Fish and chips" (ribe in krompirček) ocvremo v vročem rastlinskem olju in razdelimo v 4 škrniclje iz časopisnega ali povoščenega papirja.

Serviranje

Na večje segrete krožnike položimo karamelizirane piščančje fileje, poleg damo rezinopršuta, 3 koščke sira z brusnicami, "fish and chips" v škrniclju in žličko šipkovega sirupa. Okrasimo z vejico rožmarina.

Če nimamo pri roki šipkovega sirupa, lahko uporabimo tudi bezgov sirup , je pa šipkov bolj tipičen za Veliko Britanijo.