
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
pišančji file
Piščančji file Piščančji file | 600 g g | ||
Šipkov sirup Šipkov sirup | 0,5 dl dl | ||
Solni cvet Solni cvet | |||
Poper Poper | |||
Rožmarin Rožmarin | |||
Maslo Maslo | 50 g g |
fish and chips
Ribe in krompirček Ribe in krompirček | 500 g g | ||
Sir Wensleydale z brusnicami Sir Wensleydale z brusnicami | 200 g g | ||
Pršut Pršut | |||
Šipkov sirup Šipkov sirup | 0,5 dl dl |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamKarameliziran piščančji prsni file, “fish and chips”, angleški sir z brusnicami in šipkov sirup
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Piščančji file
Rožmarin osmukamo in drobno sesekljamo.
Piščančji prsni file natremo z bezgovim sirupom in potresemo z nasekljanim rožmarinom. Mariniramo ga nekaj ur, še bolje čez noč.
Pečico ogrejemo na 200 °C.
V ponvi segrejemo maslo, na katerem piščančji file z vseh strani popečemo, da se zlato rjavo obarva in karamelizira. Prestavimo v segreto pečico in pečemo še 8 do 10 minut.
Karameliziran file začinimo s solnim cvetom in sveže mletim poprom, pokrijemo z alu folijo in pustimo počivati nekaj minut, preden ga narežemo.
“Fish and chips”
Sir Wesleydale z brusnicami nalomimo na manjše kose.
"Fish and chips" (ribe in krompirček) ocvremo v vročem rastlinskem olju in razdelimo v 4 škrniclje iz časopisnega ali povoščenega papirja.
Serviranje
Na večje segrete krožnike položimo karamelizirane piščančje fileje, poleg damo rezinopršuta, 3 koščke sira z brusnicami, "fish and chips" v škrniclju in žličko šipkovega sirupa. Okrasimo z vejico rožmarina.
Če nimamo pri roki šipkovega sirupa, lahko uporabimo tudi bezgov sirup , je pa šipkov bolj tipičen za Veliko Britanijo.