Keksoladna torta

Keksoladna torta image
Težavnost Srednje
Priprava 0 min
Kuhanje 1 h

Sestavine

4 število porcij
    • 200   g ovseni piškoti
    • 125   g pirini piškoti
    • 110   g maslo
  • Krema:

    • 200   g mlečna čokolada
    • 100   g temna čokolada
    • 200   ml sladka smetana
  • Posip

    • 5   jagode
    •   pesti pistacije

Priprava

    V sekljalniku zmeljite ovsene piškote (lahko tudi ovsene piškote s čokolado) in pirine piškote. Dobljeno zmes stresite v večjo posodo in ji dodajte maslo sobne temperature. Vse skupaj dobro premešajte. Dno podolgovatega pekača prekrijte s papirjem za peko in uporabite pršilo za namastitev pekačev. Maso za osnovo enakomerno razporedite po pekaču.Čokolado grobo nasekljajte in jo stresite v večjo stekleno posodo. Smetano (lahko je tudi brez laktoze) segrejte do vretja in jo prelijte po čokoladi. Pustite stati približno 2 minuti, nato vse skupaj dobro premešajte, da dobite enotno in gladko zmes (če se čokolada ne stopi, jo lahko za nekaj sekund postavite v mikrovalovno pečico). Kremo nato prelijte po podlagi.Jagode in nesoljene pistacije narežite na koščke in jih razporedite po kremi.Torta naj v hladilniku počiva čez noč.