Goveji bočnik v omaki s krompirjem

Preprosto z Urško
Preprosto z Urško
Goveji bočnik v omaki s krompirjem image
Težavnost Lahko
Priprava 0 min
Kuhanje 3:20 h

Sestavine

4 število porcij
    • 2   goveji bočnik
    • 1   čebula
    • 2   korenček
    • 2   stroki česen
    • 200   ml belo vino
    • 6   ml paradižnikov koncentrat
    • 150   ml voda
    •   sol
    •   poper
    •   olivno olje
    •   krompir

Priprava

    Meso obrišemo do suhega in ga na hitro z obeh strani popečemo na malo olivnega olja. Solimo. Meso odstranimo iz posode in na maščobi, ki je ostala popražimo korenje in čebulo. Ko sta praženi, dodamo česen in pražimo še toliko, da česen zadiši. Zalijemo z vinom, vodo, dosolimo, dodamo meso in pokrito pečemo v pečici do 3 ure (odvisno od velikosti kosov mesa) na 180 stopinj Celzija oz. dokler se meso ne loči od kosti.

    Omako spasiramo in jed postrežemo s kuhanim krompirjem.