Preprosto več za vas
Goveji bočnik v omaki s krompirjem

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Preprosto z Urško
Preprosto z Urško
''V kuhinji delimo ljubezen do kuhanja, peke in zabavo. Uživamo v ustvarjanju receptov, ki so enostavni, sveži, s kruhom pomazani in družini prijazni.''

Sestavine

Goveji bočnik Goveji bočnik2
Čebula Čebula1
Korenček Korenček2
Česen Česen2 stroki strok
Belo vino Belo vino200 ml ml
Paradižnikov koncentrat Paradižnikov koncentrat6 ml ml
Voda Voda150 ml ml
Sol Sol
Poper Poper
Olivno olje Olivno olje
Krompir Krompir

Goveji bočnik v omaki s krompirjem

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

3:20 h
(6)

Priprava

Meso obrišemo do suhega in ga na hitro z obeh strani popečemo na malo olivnega olja. Solimo. Meso odstranimo iz posode in na maščobi, ki je ostala popražimo korenje in čebulo. Ko sta praženi, dodamo česen in pražimo še toliko, da česen zadiši. Zalijemo z vinom, vodo, dosolimo, dodamo meso in pokrito pečemo v pečici do 3 ure (odvisno od velikosti kosov mesa) na 180 stopinj Celzija oz. dokler se meso ne loči od kosti.

Omako spasiramo in jed postrežemo s kuhanim krompirjem.