
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Preprosto z Urško
''V kuhinji delimo ljubezen do kuhanja, peke in zabavo. Uživamo v ustvarjanju receptov, ki so enostavni, sveži, s kruhom pomazani in družini prijazni.''
Sestavine
Goveji bočnik Goveji bočnik | 2 | |
Čebula Čebula | 1 | |
Korenček Korenček | 2 | |
Česen Česen | 2 stroki strok | |
Belo vino Belo vino | 200 ml ml | |
Paradižnikov koncentrat Paradižnikov koncentrat | 6 ml ml | |
Voda Voda | 150 ml ml | |
Sol Sol | ||
Poper Poper | ||
Olivno olje Olivno olje | ||
Krompir Krompir |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listGoveji bočnik v omaki s krompirjem
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Meso obrišemo do suhega in ga na hitro z obeh strani popečemo na malo olivnega olja. Solimo. Meso odstranimo iz posode in na maščobi, ki je ostala popražimo korenje in čebulo. Ko sta praženi, dodamo česen in pražimo še toliko, da česen zadiši. Zalijemo z vinom, vodo, dosolimo, dodamo meso in pokrito pečemo v pečici do 3 ure (odvisno od velikosti kosov mesa) na 180 stopinj Celzija oz. dokler se meso ne loči od kosti.
Omako spasiramo in jed postrežemo s kuhanim krompirjem.