Na olju popražite čebulo, da malce postekleni.
Koruzna juha
Sestavine
4
število porcij
-
- olje
- bela čebula
- rumena paprika
- 200 g cvetača
- 2 g kurkuma
- 602 ml voda
- 2 koruza
- sol
- sladka smetana
Priprava
Dodajte na koščke narezano papriko in cvetačo, začinite s kurkumo in pražite približno minuto.
Zalijte z vodo in kuhajte toliko časa, da se paprika in cvetača zmehčata. Vodo lahko še dodajate glede n želeno gostoto
Kuhano koruzo s čajno žličko ali nožem (samo obrežite) ločite od storža. Dodajte jo k juhi in kuhajte še dobrih pet minut.
Juho spasirajte s paličnim mešalnikom, dolijte dodatno vodo in solite po okusu.
Postrezite vročo z malce sladke smetane.
Recept je bil objavljen v reviji Preprosto 2018.