
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Olje Olje | |||
Bela čebula Bela čebula | |||
Rumena paprika Rumena paprika | |||
Cvetača Cvetača | 200 g g | ||
Kurkuma Kurkuma | 2 g g | ||
Voda Voda | 602 ml ml | ||
Koruza Koruza | 2 | ||
Sol Sol | |||
Sladka smetana Sladka smetana |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamKoruzna juha
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
- Na olju popražite čebulo, da malce postekleni.
- Dodajte na koščke narezano papriko in cvetačo, začinite s kurkumo in pražite približno minuto.
- Zalijte z vodo in kuhajte toliko časa, da se paprika in cvetača zmehčata. Vodo lahko še dodajate glede n želeno gostoto
- Kuhano koruzo s čajno žličko ali nožem (samo obrežite) ločite od storža. Dodajte jo k juhi in kuhajte še dobrih pet minut.
- Juho spasirajte s paličnim mešalnikom, dolijte dodatno vodo in solite po okusu.
- Postrezite vročo z malce sladke smetane.
Recept je bil objavljen v reviji Preprosto 2018.