Kraški »šiš čevap«

Kraški »šiš čevap« image
Težavnost Lahko
Priprava 0 min
Kuhanje 10 min

Sestavine

4 število porcij
    • 1   kg mešano mleto meso
    • 6   g sol
    • 6   g poper
    • 6   g paprika tolčene paprike
    • 2   šalotka
    •   ščepec šetraj kraški šetraj
    • 150   g kraški zašinek
    • 200   g ovčji sir

Priprava

    Meso posolimo, dodamo vse suhe začimbe in dobro pregnetemo. Maso pustimo počivati v hladilniku 12 ur.

    Na kraškem zašinku prepražimo šalotko in jo vmešamo v odležano meso. Na koncu dodamo nariban ovčji sir in ponovno dobro pregnetemo ter pustimo počivati še 12 ur.

    Maso oblikujemo po nabodalu, kot malenkost večji čevapčič - »šiš čevap«.Pečemo ga pri zmerni do visoki temperaturi od 8 do 10 minut.

    Poleg se izvrstno prileže lepinja in sveža grška solata.